tirsdag, november 21, 2017

Dagbok 2027: 21.november


Klokka er 18.30, temperaturen ute er minus 7 grader C, og det har vore ein nydeleg dag. Vi fekk sjå sola i dag også, bilda er tatt klokka 10.40, og så fekk vi eit solgløtt utpå ettermiddagen også. Det ligg litt snø på marka, som de ser, og dei har sanda bilvegen i dag. Det er vinter med andre ord, men om vêrmeldinga stemmer blir det mildvêr og nedbør igjen, i alle fall litt lenger sør på Vestlandet.
Så har det gått enda ein dag utan at eg har fått utretta noko særleg, føler at det blir lite mosjon-særleg no når eg har sete og strikka såpass mykje. Jakka er så å seie ferdig til montering, men eg kjem ikkje til å gjere meir før eg har konferert med Solveig, eg har no ikkje vore flink nok verken til å telje masker eller vere nøyaktig. Førebur meg på å få litt refs. Eg er bra vand med det -handarbeid var det verste faget  for meg på skulen, gjorde feil og måtte ta opp att heile tida. No skal det seiast at eg har strikka rimeleg mange genserar i mitt liv - og mange har vore fine.
I går kveld gløymde vi å legge oss til rett tid, så vi sov litt lenger enn vanleg i dag. Eg var no oppe i god tid før det brått dukka opp ein HBO og skulle vaksinere oss. Vi hadde avtalt med Solfrid og legen at det skulle skje torsdag, men sjukepleiaren hadde fått annan beskjed. Nils fekk vaksine mens han låg i senga, eg fekk etterpå. Ingen av oss har reagert på den etterpå. Nils har vore i fin form i dag, og har ikkje tatt ekstra medisin av noko slag.
Til middag i dag vart det pølser og heimelaga stappe og vi åt godt begge to. Eg åt kanskje litt for mykje. Får ikkje brukt så mange kaloriar når eg sit inne heile dagen, og ikkje gjer anna enn det mest naudsynte i huset.
Har forresten vor litt ute. Var konsulent for naboen -han lurte på korleis han skulle beskjere plommetreet sitt, og meinte eg hadde fått opplæring hos gartnar. Det stemmer for så vidt, men eg trur ikkje eg var til særleg hjelp. Så er det vindu som skal latast att, kranar som skal stengast og diverse anna som ein må hugse på når det blir kaldt. Nils rettleier. Marit kom over vegen ein liten tur, og Torbjørn kom ein snartur i går kveld. Kjekt at naboane ser innom. Elles så brukar Nils å ringe og prate med diverse medlemmer av slekta i Solund.
Torsdag skal eg på styremøte i pensjonistlaget klokka 12.00, då får eg stoppe opp litt på biblioteket og sjå om eg finn meg ei bok. Det må vere noko lettlese.
No håper eg berre at Nils ikkje får nokon reaksjon på vaksinen.Eg sjølv toler ein støyt, men sidan eg er ferdig med forkjølinga, går det sikkert bra.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...