mandag, november 20, 2017

Dagbok 2017: 20.november

Klokka er no 19.20, utetemperaturen så vidt under 0, og det har vore ein ganske fin  dag. Bildet over er tatt klokka 10.50, då skein sola inn i stova vår, og eg tenkte at det var kanskje sisten gongen i år vi såg henne, men no melder dei finare vêr så vi får kanskje meir solskin, ei lita stund før middag, og ei stund etter middag. Midt på dagen er sola bak Melshornet.
Nils var i rimeleg bra form i dag, og ei stund etter at han hadde stått opp, ville han ta ein tablett og så dusje. Det er litt av ein jobb for han - og for meg. Men vi kom i hamn i dag også, og eg tok også jobben som "fot-terapeut", så sparte vi 500 kroner der.
sidan vi hadde steikt blåkveite til middag i går, tenkte vi at vi kunne ha steikt blålange i dag-så fekk vi brukt opp remuladen også. Nils sat til bords både i går og i dag, og åt godt. Det er det viktigaste. "Eg ete kake og ka det e`", som han sa onkelen min då han var liten og kom inn til nokre som bakte til jul.
Solveig nabo skulle på butikken og ringde og spurde om det var noko eg trong. Eg fekk henne til å kjøpe H-melk, elles må vi prøve å tære litt på det som er i frysaren.Ho kom innom med melka, så vi fekk eit lite "besøk" i dag. Kjekt med besøk, men eg saknar ikkje HBO-ane så veldig.
Eg har ikkje fått gjort så veldig mykje i dag. Tok og skrapa trappa for begynnande is, sjekka at bilrutene var att og at vatnet til hageslangen var avstengt. Det er eigentleg Nils som passar på at eg ikkje gløymer slike ting som har vore hans jobb før.
Eg må tilstå at eg har sete mykje i godstolen og strikka siste dagane. Eg har den uvanen at alt som eg begynner på skal bli ferdig - helst dagen før. Og så begynte eg å bli redd for at eg hadde for lite av den grå fargen, så eg berre måtte strikke ferdig mønsterborden. Eg hadde meir enn nok garn.  Eg har ikkje strikka mønsterstrikk på mange år, så det gjekk ei stund før eg kom inn i det, men som eg seier til Solveig . "Denne jakka er ein "kladd", så får eg sjå om det blir noko meir. Det er så lett å slenge seg ned att med Nils å sjå TV og strikke, no når eg ikkje kan drive med noko ute.
Vi har hatt ein god dag


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...