mandag, november 06, 2017

Dagbok 2017: 6.november

Klokka har brått hoppa fram til 19.30, eg synest ettermiddagane/kveldane er blitt veldig mykje lenger etter at vi stilte klokka tilbake til normaltid, men så fekk vi besøk og då var det klokka gjorde eit hopp.
Ute er det mørkt nesten heile dagen, det har vore overskya og regn i heile dag og akkurat no er temperaturen + 3 grader. Men alt er betre enn kulde og snø- i november.
I går var Nils i bra form frå morgonen av, i dag måtte han ta to Oxycodone før han kom i siget. Eg var oppe ei god stund før han, og han fekk mat og medisin klokka 9 slik han skal ha.
Eg sette ein brøddeig før eg sette meg til å strikke med lydbok på øyret. Blei litt for ivrig med strikkepinnane etter at eg begynte på jakka mi. Eg skal helst bli ferdig på dagen når eg har eit arbeid på gang, derfor høver eg så godt til å strikke lestar. Når eg skal strikke større arbeid har eg vanskeleg for å legge det vekk-men det må eg no innimellom. Begynte laurdags kvelden og er snart komen oppunder armane på bolen. Eg strikkar rundt for Solveig har lova å montere.
Eg sette enda ein brøddeig, så det vart seks nye brød i dag. Eg hadde surmelk som var ute på dato, og den ville eg bruke opp. Har bore fem av brøda ned i frysaren, så no har vi mat ei stund. Til middag i dag vart det restar frå i går.
Eg er sår i halsen og føler meg litt forkjøla-Nils sleit med noko liknande førre veka. Eg var i tvil om det var lurt å vaksinere seg mens ein var forkjøla, så eg spurde sjukepleiaren som var her i dag. Ho sa at ein IKKJE burde ta vaksine når ein var forkjøla, då risikerte ein å bli veldig dårleg. Vi skulle eigentleg få vaksine begge to i morgon, men no er det utsett på ubestemt tid. Eg vil helst ikkje ha reprise på det som skjedde ved vaksineringa i fjor, då Nils vart så sjuk. Då merka eg ingen ting, men så var eg ikkje forkjøla heller.
Influensa er ikkje komen til Ørsta enno, då hadde HBO visst det. Sjukdommen liknar på den i fjor, men då bomma dei på vaksinen og mange vart sjuke til tross for at dei var vaksinerte. Det var mange eldre folk som døde. Håper dei har ein betre vaksine no. Eg vil oppfordre alle til å ta vaksine, ikkje berre for si eiga skuld, men også av omsyn til andre. Det hindrer at sjukdommen spreier seg. Seier eg som tok influensavaksine for første gong i fjor-76 år gammal. Men eg er blitt litt klokare siste året.
Marit har vore med seniordansarane til Kypros, og ho kom over vegen ein tur i kveld. Det er kjekt å ha henne heime att, saknar henne når ho er vekke. Saknar også utearbeidet og trimmen, men fann ut at det var best å ikkje puste i seg for mykje kald luft i kveld-elles kunne eg ha gått ein tur.
No blir det vel strikketøy og TV resten av kvelden.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...