søndag, november 26, 2017

Dagbok 2017: 26.november



Bilda tok eg kl.11.30. No får vi ikkje sola inn i stova lenger. Ikkje før ca. 17.januar.

Klokka er 18.00, utetemperaturen er minus 2 grader C. Det har vore ein nydeleg dag med sol i fjella og klår himmel. Sola rekk ikkje lenger ned til oss, men om ikkje så lenge går det framover mot lysare dagar igjen. Vêret har ikkje så mykje å seie når ein ikkje kjem seg ut, likevel er det skilnad på lyse og mørkare dagar.
Eg var oppe som vanleg i dag, og gav Nils medisinen på sekundet 9.00. Han fekk sove vidare, mens eg sette ein deig og laga 3 store julebrød, eller rettare sagt kveitebrød med rosiner i. (Hadde noko melk som var ute på dato, men like god). Det blei litt deig til overs, så Nils fekk kaffi og rosinbolle då han stod opp. I dag var han bestemt på at han skulle klare å dusje, og etter at han hadde tatt ein ekstra tablett greidde han det. Han har alltid vore nøye med å halde seg rein og pen både på kroppen og i kleda, men no er det veldig strabasiøst. Han får såpass mykje medisin no at han verker ikkje noko særleg, men så blir han desto meir sløv.
Før eg begynte på middagen fekk vi tid til litt høgtlesing i Lothepus-boka. Eg hadde både ferdiglaga kjøttkaker og heimelaga saus i frysaren, og sidan Nils er inne i ein god periode når det gjeld mat, vart det skikkeleg middag i dag. Han et like mykje som eg, og eg kjenner meg stappmett etter fleire timar. Dei periodane han ikkje har appetitt et ikkje eg heller noko særleg, no et eg for mykje, kjenner eg.
Etter at eg hadde sett på oppvaskmaskina og rydda kjøkkenet sette eg meg inn til datamaskina og skreiv referat frå styremøtet og eit utkast til førehandsomtalen til julemøtet, den må inn i torsdagsavisa. Nils fekk seg ein middagslur og
så var det tid for kaffi.
No ser han fotball, men eg har eit par program eg skal sjå seinare i kveld. Strikka ferdig eit lestepar i dag, så no har eg ikkje "spøt". Jakka er ferdig til montering, men eg har sagt til Solveig at det kan vente til over jul, ho har nok å styre med no. Må finne meg noko å henge fingrane borti. Det blir vel fleire lestepar etter kvart; Einar fekk ta seg ut to par i går, og etter kvart er det vel fleire som frys på føtene. Problemet er at her i Ørsta har dei ikkje det garnet eg vil ha.
Eg held på å lese om att Hoem si tredje bok i serien om slekta, for no kjem vel snart bok nr.4. Eg må ha noko lettfatteleg å lese på senga, elles blir det så mykje å lese om att. Krimboka som Solveig hadde med, kan eg ikkje sjå at eg har lese, så den kan eg begynne på no snart. Eg har ikkje så mykje tid til å lese som før.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg kan kjøpe med meg Raumagarn til helga.

Besta sa...

Ikkje tenk på det, eg finn nok noko å henge fingrane i her også.

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...