lørdag, november 25, 2017

Dagbok 2017: 25.november

Klokka er20.25, utetemperaturen er ca. +4 grader C, og i dag, særleg før middag, var det litt lysare enn det har vore i det siste. Men det har ikkje vore opplett i heile dag.
I dag har det vore sundag i hovudet mitt, og så blir det enda ein sundag i morgon. Ikkje at det betyr så mykje , dagane er stort sett ikkje så stor skilnad på i vår situasjon.
Nils har vore ganske bra i dag, men blir for trøytt, det kjem vel både av sjukdommen og medisinen.
I går kveld var Solveig på besøk, og i dag kom Einar innom etter at han hadde sprunge Rotevatnet rundt. Det er kjekt med besøk, men eg ser at for Nils er det nok med eitt besøk for dag. Barn og barnebarn er på skule og jobb i veka, så dei kjem som regel ein tur i helga. Margrete plar stikke bortom på laurdagar, men ho skal ha eksamen den 1. desember, så fram til den tid les ho pensum for harde livet. Derfor kom ho ikkje i dag. 
Dagen har elles vore som vanleg, vi prøver å halde ei slags rutine, slik at Nils kan få tablettane sine til faste tider.
Synest han har vore litt betre i form i dag enn i går. Og ein ting som er positivt er at han et godt, og ikkje er kvalm, slik han ofte har vore. I dag steikte eg blålange som eg serverte med steikt løk, poteter, gulrøter og hollandaise -saus. Det er om å gjere at det ikkje vert tørt. Kva vi skal ha i morgon veit eg ikkje enno, eg får vel ta eit dykk i frysaren. Eg prøver å lage næringsrik kost til pasienten min, aberet er at eg et samme maten -og eg treng det ikkje.
Elles har eg lagt i hop ein klesvask, rippa ei bok og strikka litt -blant anna. No blir det vel litt TV i kveld også. Nils har sett littsport før i dag, men det er eg ikkje så interessert i.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...