onsdag, september 27, 2017

Dagbok 2017: 27.september

Klokka er 19.15, utetemperaturen er + 16 grader C, og "The Indian summer" varer framleis. Gjev den aldri tok slutt !
I dag har eg ikkje gjort noko særleg nyttig verken ute eller inne, men dagen har gått som ein røyk - over i historia.
Marit og eg hadde planlagt handletur klokka 11.00 - då var eg ferdig med morgonstellet. Hadde fått Nils opp og gitt han frokost, blant anna. Turen vart utsett ein liten halvtime, men vi kom oss bort i Furene og eg fekk bunkra opp med både melk og brus, og diverse anna. Kaffi fekk eg på Lefdal. Dessutan var vi innom Amfi ein tur også. Eg skulle ha litt medisin og nokre andre småting.
Då eg kom heim var fiskekameraten, Kjell, komen med makrell og sei til Nils (og meg). Eg er lite vant til å stelle med rå fisk, men fekk no ordna opp med fangsten. Det meste var gjort før. Fisken var både sløgd og vaska. Vi vart enige om at vi skulle ha kokt småsei i dag, etter at HBO hadde vore her. I mellomtida tok vi oss ei brødskive og ein kaffikopp.
Margrete ringde og kom på besøk, ho fekk lite og ingenting å bite i, men kaffi fekk ho i alle fall. Eg er ikkje så flink med mat- blir lite matstell for tida. 
Etter at sjukepleiaren hadde vore her, kokte eg småsei og nypoteter. Den tid Nils dreiv og fiska hadde vi ofte slik mat, no trur eg det må vere år og dag sidan sist. Men det var godt, og Nils greidde å ete ein bra porsjon. Når vi legg middagen så seint på dag er det for at Nils har best appetitt då.
Med det same vi var ferdige å ete, ringde ei venninne og vi hadde ein lang prat. Dermed var dagen nesten til ende- men det kjem ein dag i morgon også, då eg kan få gjort litt av det som eg ikkje rakk i dag.
Nils er framleis slapp, anna er ikkje å vente, men han har vore relativt bra i dag. No blir det vel TV og strikketøy. Held på med den fjerde kluten, Solveig!

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...