mandag, september 18, 2017

Dagbok 2017: 18.september.


Det vesle Victoria-treet er fullt av store nydelige plommer. Men dei treng eit par fine dagar for å bli skikkelig modne. Treet har altfor lange greiner, men eg håper det greier seg til eg har fått letta det for plommer, og så skal det stussast.

Klokka er 19.15. Det er overskya men opphaldsvêr. Dessverre hadde det regna sist natt, så det var vått i graset først på dagen.
Nils var som vanleg ikkje i toppform med det samme han vakna, så han fekk medisinen sin før han stod opp og låg litt frampå. Eg nytta høvet til å støvsuge grundig på stova og i gangane. I 11-tida var han klar til å komme seg opp, og etter at eg hadde gitt han frokost etc. gjekk eg ut for å jobbe. Må nytte dei stundene det er opplett. Først raka eg i hop plommer som hadde falle ned frå trea, det blei fem bøtter til komposten i dag også. Ei og anna plomme kan eg finne som er god, men det er ikkje mange. Etterpå tok eg fram kompostkverna, som begynner å bli gammal og skranglete, og mol opp ein ganske stor dunge med kvistar-det blei ein liten dunge med "kompoststrø"-kanskje Solveig tek det med seg neste gong, viss det ikkje vart meir enn nok med dei to sekkene ho tok med seg sist fredag. Eg trur at denne dungen blir veldig liten når han får ligge nokre dagar. I 14-tida gjekk eg inn og fann fram litt mat til Nils og meg sjølv. Han er ikkje begynt å ete "normalt enno, men held seg til brødskiver, kavringar, suppe m.m. Klokka 16.00 kom HBO, og etter at ho ho hadde sett den daglege insulinsprøyta gjekk eg ut og begynte å klippe plen. Planen var at eg skulle klippe til bensintanken var tom. Eg fekk klipt opp mot vegen, og rundt huset og litt nede i bakken. Då var det slutt, og eg rakk akkurat inn att til "Kakekrigen" og kaffi. Det som står att på dagens program er å dusje og vaske håret, eg ser mest av alt ut som eit steinaldermenneske både i kleda og på håret. Vi har hatt ein bra dag så langt.
I kveld skal eg sjå krim på NRK 1, eg har lese nesten alle bøkene til Åsa Larsson.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...