lørdag, september 16, 2017

Dagbok 2017: 16.september.


Klokka er ca.19.30. Temperaturen ute er +11 grader C, og det har vore ein fin dag med mykje sol. Kvar dagen har blitt av og kva eg har brukt den til, veit eg knapt sjølv. Eg har i alle fall ikkje gjort så mykje. Det var for vått å klippe plen, og så hadde eg ikkje lyst å begynne med kompostkverna når folk er fri og kanskje ikkje likar eg eg bråker slik.
Nils tok to smertestillande før han stod opp, så i dag kom vi i siget i skapleg tid. Føremiddagen gjekk fort, litt husarbeid blir det alltid, og så laga eg tidleg middag. Etterpå vaska eg rundt på kjøkkenet og tok ein diger hand-oppvask før eg ringde til kusina mi som fyller 79 år i dag. Ho var på hyttetur og hadde det heilt fint. Nils har vore rimeleg bra i dag, det ville vere feil å seie at han er i storform, men han er klar i hovudet- minst like klar som eg.
Eg er ute ein tur av og til og plukkar inn plommer, der er enno mykje att på trea, men det er ikkje så mange av dei som er gode. Stadig dett det plommer ned på marka, så eg må nok til å rake igjen snart.
Det er ikkje så mykje fint i hagen; har styrt lite med blomster i år, har vore meir oppteken med å klippe tre og busker, og eg er langt frå ferdig. Klematisane-eg har 5 plantar, tre sortar, er sjuke, dei ser ut som om dei er mygla. Når dei visnar må eg klippe dei heilt ned og brenne dei, så ikkje sjukdommen sprer seg. Hagearbeidet er terapi for meg-for då får eg vere ute.
Elles har eg strikka litt, rippa to bøker som Solveig hadde med i går, mens eg framleis høyrer på Edvard Hoem. Det blir ikkje så mykje lese. No blir det å sette seg ned framfor TV-en resten av kvelden, trur eg. Med strikketøy.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...