onsdag, august 30, 2017

Dagbok 2017: 30.august

I går vart eg ferdig å rydde på hogstfeltet mitt. No spørs det kven som skal få opp rota.

Dei to opalplommetrea vi har att ser ikkje ut. Det har regna plommer i heile sommar, og dei som heng att og vert modne smakar ingen ting. Mange greiner er brotne, så trea må nok beskjerast kraftig når så langt kjem. Eg kjem ikkje til å bli arbeidslaus med det første.

Klokka er 19.50, temperaturen er + 13 grader og i dag har vêret vore så ymse. Kraftige regnbyger, men sol og fint innimellom, særleg før middag. Eg var ute ei stund og saga opp greiner frå grana, med hand, og fylte ein sekk med ved. Det kan komme vel med. Men det står ein god del att av grana, som har nokre voldsomme røter. Eg tek meg slike arbeidsøkter for å komme meg ut i frisk luft, og så får Nils kvile imens.
I dag vakna han i bra form og han har hatt ein relativt god dag. Det som eigentleg plagar han mest er magen, men neste veke har han time hos fastlegen, så då får vi ta det opp med han. I morgon er det som sagt sjukehuset klokka 11.30.
Elles har det hendt veldig lite i dag, men dagen går som ein røyk likevel. Nils ser mykje TV, og så blir det til at eg sit og strikkar og held han med selskap. Skulle nok ha klipt plenane, men det er altfor vått til det no. Gjer litt anna hagearbeid innimellom, men det går mest ut på å forenkle -og halde nokolunde orden.
I dag har eg leita fram nøklane til båtvogna og sjekka opp at vi har skurekostar og vaskemidlar, for laurdag skal båten på land for eit årleg vask. I fjor vart han liggande ute heile hausten og vinteren. Det er Solveig som er "skipsreder" no - så Nils kan slappe av.No har HBO-en vore her, så då kan vi ete kvelds og slappe av. Sovna etter middag begge to, så vi treng ikkje legge oss så tidleg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...