onsdag, mars 09, 2016

Bok nr.17 - 2016: Den gjenfødte morderen


Den gjenfødte morderen

Niels Bentzon, gisselforhandler ved Københavns politi, legges inn som pasient på Sikringen. Det er landets sikreste psykiatriske anstalt, her sitter de aller farligste pasientene innesperret; massemordere, voldtektsforbrytere og schizofrene voldsmenn.
For å oppklare et uhyggelig giftmord på en overlege, skal Niels Bentzon utgi seg for å være pasient, en galning blant de aller galeste. Ingen på innsiden vet hvem han egentlig er, verken innsatte eller ansatte.
På utsiden blir Niels Bentzons kone, Hannah Lund også trukket inn i saken. Det viser seg at det fra mordet på overlegen kan trekke giftige tråder til London under krigen og helt tilbake til Sokrates’ dødscelle i år 399 f.Kr.
Den gjenfødte morderen er tredje boken om politimannen og gisselforhandleren Niels Bentzon.
A.J. Kazinski er et pseudonym for filminstruktøren og forfatteren Anders Rønnow Klarlund og forfatteren Jacob Weinreich.
...............................................................
Denne boka er veleigna å lese som lydbok. Til tross for parallelle handlingar i notid, og ei  historie frå fortida, er det ingen ting som går i surr for meg. Personane er lette å hugse-og det er ikkje altfor mange. Opplesaren er veldig bra !
Eg hadde ikkje lese lenge i boka før den begynte å minne meg om ei anna bok eg har lese, og då eg sjekka var det same forfattarane.
Boka er ikkje altfor realistisk, men for dei som likar litt eventyrlege krimromanar, slik som eg, er det god underhaldning. Eg har lese så mykje krim at slike staute bøker der ein dyktig politimann finn den skuldige, som får si straff - blir ganske kjedeleg.Skulle eg vurdere boka med terningkast ville eg truleg stoppa på 4.


Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 3.mai

 Klokka er no18.30, temperaturen ute er + 20 grader. Det har vore ein strålande dag, med sol frå klar himmel. Eg har vore her åleine heile d...