onsdag, februar 24, 2016

Bok nr. 14 -2016: Alt jeg ikke husker.

En ukjent forfatter prøver å sirkle inn livet til en ung mann, Samuel, som har dødd i en bilulykke. Forfatteren snakker med avdødes venner, familie og bekjente, og bit for bit pusles historien om ikke bare Samuel, men også om de ulike menneskene som forteller om ham. Gjennom samtalene trer bildet av Samuel tydelig frem, som det kjærlige barnebarnet, den motvillige byråkraten og den unge mannen som gjorde alt for kjæresten Laide og delte alt med bestevennen Vandad. Inntil han mistet kontakten med dem begge.
Alt jeg ikke husker er uforglemmelig kjærlighetsfortelling om vår tid og prisen vi mennesker betaler for å leve sammen. Men det er også en historie om en forfatter, som ved å fylle ut hullene i Samuels historie, forsøker å finne sannheten om seg selv. For når alt kommer til alt, hva blir igjen av alle våre flyktige minner? Hva ligger gjemt i alt det vi ikke husker? Og hva er vi, annet enn andres fortellinger om oss?
Jonas Hassen Khemir (f 1978) er en av svensk litteraturs mest anerkjente forfatter og dramatikere. Alt jeg ikke husker er vinner av Augustprisen 2015, og romanen er også nominert til Svenska Dagbladets litteraturpris.
...............................................................
Denne boka fekk eg av Margrete til morsdagen. Den har fått terningkast 6 overalt.
Og boka er god, det er det ingen tvil om.
Det er heller ingen tvil om at eg kjem til å lese den om att-i langsomt tempo. Boka er ikkje vanskeleg, men litt krevande å lese sidan der er så mange fortellestemmer, og det kjem ikkje alltid så tydeleg fram kven som fortel til ei kvar tid. Boka er som eit puslespel der bitane må leggast på plass av lesaren. Originalt, nytt og interessant.
Boka mi er i papirformat, og neste gong eg les den, skal eg notere med blyant. Og så kan andre få lese den.......

1 kommentar:

Tine sa...

Hei Besta, kjekt å være innom bloggen din for første gang :)
Jeg leser denne boken nå, og sliter med fremdriften. Synes den er rotete og vanskelig å følge med på, men nå har jeg lest noen omtaler og er klar for å ta sats igjen.
Ønsker deg en riktig fin påske :)

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...