lørdag, februar 27, 2016

Bok nr.15 - 2016: Rekviem



Rekviem
Femte bok om Tom Hartmann av operasanger Øystein Wiik!
Svartmetallstjernen Wotan Wagner våkner med århundrets bakrus og liket av en ung pike i senga på The Thief hotell på Tjuvholmen i Oslo. Kvelden før spilte han og bandet WWW i et stappfullt Spektrum med knallsterkt nachspiel etter konserten. Men hvem er den døde jenta? Og hvordan i all verden har hun havnet i senga hans? Mye står på spill, og sammen med manager John Guldberg bestemmer Wotan Wagner seg for å flytte liket, så dødsfallet ikke kan knyttes opp mot ham. Guldberg påtar seg å gjøre det.
Samtidig opplever Tom Hartmann og Cathrine Price alle foreldres mareritt når datteren Cecilie plutselig forsvinner. Hun var på WWWs konsert og hadde backstagepass for å hilse på metalstjernene etter konserten. Siden har ingen sett henne.
....................................................................
Alle som har lese krimromanane til Øystein Wiik veit at det er tøffe saker, som ikkje eignar seg for andre enn hardbarka krimlesarar. Men det er mange måtar å lese på, og eg har funne min. Eg ser på mykje av det han skriv på samme måte som ein les dei gamle folkeeventyra det hovuda rullar-altså noko heilt bortanfor røynda. Og så kan eg til tider ha veldig svart humor, noko som også kjem vel med. Sarkasme og ironi er også noko eg likar, og eitt og anna spark til dei som styrer og rår. Ja, her er mykje å more seg over oppi alt det grufulle, til dømes eit relativt blomstrande språk. Eg har lese alle bøkene til Øystein Wiik og dette er ikkje den mest eventyrlege.(Men fantasifull nok). Denne gongen har han lagt hendinga til Norge -og delvis til Røros, av alle stader. Somme scener han bli litt lange, men stort sett går det undan for undan.
Boka har fått terningkast 5.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...