søndag, januar 10, 2016

Dagbok 2016: 10.januar


Klokka er 17.00, temperaturen er minus 3 grader, og det kjennest nokså "varmt" ut- eg var så vidt ut på trappa.
I dag gjekk Nils ein tur i skogen, men eg vart att heime, er enno ikkje heilt god etter forkjølinga, men eg ikkje SJUK i den forstand. Mens eg var ger åleine fekk eg vaska og rydda kjøleskapet, både kjøle- og frysedelen. Så fekk eg bra oversikt over kva vi har og kva vi må kjøpe.
Nils kokte lange til middag i dag, det likar vi begge, og så slepp ein å bli så tungt mett når ein sit i ro. Elles driv eg framleis og les på den noko "gammaldagse" boka som Margrete lånte på biblio.
Eitt år det var så langvarig kulde dreiv vi og laga islykter og hadde på trappa. I går fann eg på at eg skulle lage ei slik mens det enno var kaldt. Det er ein enkel prosess, ei plastspann med vatn og noko mindre, fylt med stein inni. denne gongen pynta eg opp med ein orkide og nokre eføyblad inne i isen.
Kveite lykta då det vart mørkt, og den lyste fint.........å ta bilde av den var verre. Tok den ikk på kjøkkenet til slutt.
I dag fekk vi melding om styremøte i pensjonistlaget komande torsdag, så no er det slutt på vår ferie også. Det er godt å kome i gang med noko etter ein så lang "ferie".



1 kommentar:

Hildegard sa...

Islykta ser veldig fin ut.

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...