torsdag, desember 03, 2015

Bok nr.86 - 2015: Veien til verdens ende.


Veien til verdens ende
Dette er først og fremst en omfattende og dypt inngående barndomsskildring, bygd på forfatterens egne inntrykk og opplevelser fra barneårene.Men ved siden av disse erindringer fra guttens tredje til hans femtende år inneholder den fortreffelige skildringer av bygda og bygdefolket.Sigurd Hoel ble født og vokste opp i Nord-Odal. Store deler av hans forfatterskap er preget av den nære tilknytning han alltid hadde til denne skogsbygda og hans fortrolighet med livet der. Det gjelder ikke minst den romanen vi har for oss her.
.......................................................................
Sigurd Hoel vart fødd i 1890, ni år før far min, og vaks opp ikkje langt frå der pappa budde.Dei var på ein måte samtidige. Men dei vaks ikkje opp i same miljø, for farfaren min var stasjonsmester, ikkje bonde.
Denne boka har eg likt veldig godt, noko som eg ikkje trudde på førehand. Skildringa av den vesle guten og miljøet på garden og i bygda er meisterleg . Opplesaren er veldig flink.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...