fredag, november 13, 2015

Bok nr.82 - 2015: Ett minutts stillhet.


Omtale fra forlaget
Det er sommer i en småby ved Østersjøen for mange år siden. At Stella Petersen og Christian, eleven hennes, har forelsket seg, er det ingen som vet. Denne fortellingen handler om hvordan forelskelsen oppstår, hvordan tilfeldige møter og berøringer blir til lidenskap, hva som skjer når lidenskapen tørner sammen med virkeligheten, og hvordan så med ett alt er forbi - og kanskje likevel ikke. Siegfried Lenz forteller med mesterlig innlevelse, varme og humor. Han gjør fortellingen til noe som har evig gyldighet - til alle tider og på alle steder. "Ett minutts stillhet" har ligget på bestselgerlistene i Tyskland siden utgivelsen og har hittil solgt i 230 000 eksemplarer.
................................................................................

Denne boka er på berre tre plater, så den tok ikkje så lang tid å lese. Plate nr.2 brukte eg relativt lang tid på, for eg somna innimellom og måtte lese om att.
Eg er ikkje heilt enig med meg sjølv kva eg meiner om boka. Det er jo ei gripande historie og forfattaren skriv godt, men eg spør meg sjølv kva "bodskapen" er. Han som les boka, les fint !
Margrete skal lese den også, og ho er flinkare enn eg å anmelde bøker.
Forfattaren er kjend, han døydde i 2014 - 88 år gammal.
Ved nærmare ettertanke har eg kome til at sjølve tittelen er poenget i boka. Eit menneske dør- og vi minnast dei med å la tida stå stille i- eitt minutt. ......

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...