onsdag, september 30, 2015

Dagbok 2015: 30.september

Klokka er snart halv åtte og temperaturen er + 14 grader.
I går hadde vi ein nydeleg sommardag, i dag har det vore regn og grått heile dagen. Men greitt nok når ein har diverse å gjere inne.
I dag bestemte eg meg for å bake brød, men det vart berre tre denne gongen, sidan eg trong omnen til fiskegratengen. Nils hadde ein lyr, så eg lurte på å lage fiskekaker, men det er eg så lei av, så eg laga grateng i staden. Då fekk eg på samme tid rydda litt i kjøleskapfrysaren og brukt opp noko av det eg hadde der. Eg har alltid ferdigkokt makaroni på lur og ferdig oppkutta purre, så det er ikkje så mykje styr å lage grateng. Men det vart mykje oppvask.....oppvaskmaskina var alt i gang, så eg tok resten for hand. Ja, det er no heilt greitt. Innimellom gjorde eg litt "kontorarbeid" i samband med Eldredagen i morgon.
Eg må av og til tenke på ein gammal mann som leverte egg på sjukehuskjøkkenet. Rasmus var berre liten då, 3-4 år kanskje, men han beundra "eggemannen". Han spurde kor gammal mannen var, og fekk vite at han var 90 år. "Og enda gjer han nytte for seg ! ", sa Rasmus. Eg har ofte tenkt på den replikken. For jammen er det bra så lenge ein kan gjere litt nytte for seg, både heime og ute.
Etter at vi hadde ete middag og slappa av ,moppa eg over golva. Får aldri gjort alt på ein og samme dag, men kjem som regel gjennom "vekeprogrammet" mitt.
No skal eg ta meg av ein klesvask og så blir det vel TV utover kvelden. Har mange program på opptak i fall det ikkje er noko å sjå elles.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...