tirsdag, juli 21, 2015

Dagbok 2015: 21.juli


 Klokka er 19.10. Temperaturen ute er + 15 grader, det er overskya og litt regn. No har vi nettopp ete sein middag, i dag var det kjøpepizza med mykje salat til. Godt vart det!
I dag då eg vakna var Nils vekk, det er noko som skjer relativt ofte. Eg rekna med at hanvar ute og fiska, og det var han. Eg låg ei stund til før eg stod opp, men eg visste kva eg ville. Rett etter frokost fann eg fram malersakene mine og sette i gang. Trudde eg skulle bli ferdig før Nils kom heim, men han kom før eg venta. Eg fekk i alle fall mala dei to siste vinduskarmane på stova og altandøra. Var ikkje heilt nøgd , særleg med døra, trur den må ha vore mala med "utemaling" før. Eg malar med Baronesse interiør-det skulle høve bra. Det vart i alle fall kvitt om det ikkje vart perfekt.
Nils ringde til Harald, som kom og fekk sei med seg heim. For meg er sei den beste fisken, og den kan brukast til det meste. Der er SMAK på seien, og alle mesterkokkar eg snakkar med er enig med meg. Eg plar seie at eg likar best fisk som fisk, fiskemat er eg rimeleg lei av, men lagar av og til. Fiskegrateng brukar eg også å lage somme tider. Og blandaball av og til.
Etter at Nils var ferdig med fisken vart det lunsj+ pause. Eg strikka litt på lesten min blant anna.
Så var vi ein tur på Plantasjen. Eg fann ut at eg trong eit rosetre til, og i dag var rosene på tilbod: 3 for to. Men eg kjøpte berre ei-visste ikkje kvar eg skulle gjere av dei andre to. I dag vart det Allotria. Pointet var at den skulle vere raud.

Vi køyrde opp til Opel for at eg skulle få ta bilde av Saudehornet, dessverre låg der ei sky over toppen. Men eg lurer på korleis det går med "Saudehornet rett opp" til helga.

1 kommentar:

solveig sa...

Nydeleg rose! Eg går ogventar på at mine skal sprette ut!
Det vert nok ikkje Peacerose til 22. Juli i år...

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...