lørdag, april 04, 2015

Bok nr.30 - 2015: Sannheten og andre løgner.



Sannheten og andre løgner


En uhyre spennende psykologisk thriller
Henry Hayden er en berømt og bestselgende forfatter, en kjærlig ektemann og en sjenerøs venn – kort sagt en svært hyggelig og omgjengelig mann. I hvert fall tilsynelatende. Det viser seg nemlig at han ikke skriver sine egne bestselgere. Og når elskerinnen hans, som også er hans redaktør, blir gravid, truer hele hans omhyggelig regisserte tilværelse med å rakne.
I et forsøk på å sno seg unna, legger Henry en listig og utspekulert plan som sammenfletter løgner og sannheter og grumsete halvsannheter. Men når han forsøker å kvitte seg med elskerinnen, begår Henry en fryktelig feil. Han pådrar seg ikke bare politiets interesse, men fortiden hans – som han så nidkjært har holdt skjult for sine omgivelser – risikerer også å innhente ham, med livstruende konsekvenser. Men Henry er en mann som har gjort det til en egen kunst å unnslippe følgene av alt han foretar seg, selv når han står på randen av avgrunnen...
Sascha Arango er en av Tysklands mest kjent manusforfattere for TV, og har to ganger vunnet Grimme-prisen, en prestisjefylt pris for tysk tv. «Sannheten og hans andre løgner» er hans første roman, og blir allerede utgitt i hele 13 land.
«Den tyske romandebutanten Sascha Arangos «Sannheten og andre løgner» er en krimbok utenfor allfarvei – dystert morsom, spennende og litt skremmende. En viktig grunn til å like denne boka, er Arangos særegne fortellerstemme, en sarkastisk-vittig kommentatorrøst som løper parallelt med fortellingen, kommer og går, og lar leseren utbryte sine «Hah!» i de snedigste sammenhenger.»
..............................................................................................
På biblioteket legg dei til sides lydbøker som dei trur eg kan ha interesse av og sender meg melding på mobil. Slik fekk eg med meg heim ein tysk kriminalroman som eg aldri har høyrt om. Men der fekk eg meg ei overrasking, denne boka var verkeleg noko for seg sjølv, og eg likte den!
Ja, eg har kosa meg med den frå først til sist. Eg var veldig spent på slutten, for den er viktig i alle kriminalromanar. Eg var spent på om slutten ville bli så bra som eg ønska. Det blei den eigentlig ikkje, men bra nok. Denne boka minte meg på ein måte om "Flink pike"- ikkje for at handlinga likna, men det var noko med skrivestilen....... Anbefalt til alle som likar krim med "snert".

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 9.mai : Kristi himmelfartsdag

  Klokka er no16.47 , temperaturen ute er +10 grader, det har regna og  blése i heile dag; det var ikkje slik eg hadde tenkt at den ekstra f...