mandag, april 06, 2015

Dagbok 2015: 6.april

Klokka er16.40. Temperaturen er + 10 grader og det er overskya, men elles ganske fint. Den største gleda hittil i dag, var å vakne med (for meg) normal hørsel. Det har vore veldig trasig å gå rundt og høyre lite og ingenting, særlig når eg skulle sjå/høre TV eller lese lydbok.
I dag hadde vi ingen ting på programmet, og mat hadde vi att frå i går, så vi tok ein biltur. Kunne sjølvsagt ha mosjonert litt, men eg vil ikkje risikere å bli dårlig før helga.
Vi køyrde berre ein tur rundt Berkneset og tok litt bilde her og der. Første stopp var Sørheim der vi såg ein stor flokk villsauer; dei er så fine ! Eg får alltid lyst å strikke når eg ser den fine ulla.

Vi stoppa i Alida, og tok bilde inn Dalsfjorden, og Voldafjorden, den siste i motlys. I Alida kjem våren alltid tidleg, vi såg ei bjørk som hadde begynt å få blad. Synd at denne stranda er så ugjestmild med stygge steinurder, for her er nydelig utsikt.Vi sår ei lita bjørk som hadde fått små grøne blad. Det er vår!


På heimturen stoppa vi bak gamle Prix og gjekk eit lite stykke framover langs elva . Der er laga ein stig, mest for laksefiskarane si skuld. Vi såg ender og ein ein fossekall. På andre sida av elva har dei laga veldig fint til. Der står også "Eldhuset" som produserer varme til fleire store bygg i Ørsta. Dei fyrer med pellets frå Stryn. Eg vart litt skuffa då eg fekk vite det, trudde dei kunne fyrt med all unødig krattskog i Ørsta.


Ved sidan av stigen fann eg denne einslege kvitveisen, den første eg har sett i år.
Då vi var nesten nede att, tok eg dette bildet som viser at det har gått eit stort snøras i eine gjølet frå Nivane og ned. Der ute er det eit område som ikkje er bebygt med hus, nettopp på grunn av rasfaren.(Bilda blir dårlege på grunn av at eg må ta nokre omvegar for å få lagt dei inn. Om de klikkar på dei, blir dei betre.)

Ringde til ei veninne då vi kom heim,og prata ei god stund med henne, imens hadde Nils varma opp den etter kvart vidgjetne balljen, og så åt vi eit kjempemåltid. Men vi hadde så mykje att at vi har ein gong til, men den porsjonen gjekk i frysaren. To dagar med ballj held for ei stund.
Sette på ei maskin med klede som eg skal henge ut no. Det er snart slutt på helga, og eigentleg bryr vi oss ikkje så mykje med det her om nokon skulle vere så syndig å henge ut klede i helga-på sin eigen altan. Og i morgon er det arbeidsdag igjen for dei som ikkje er pensjonistar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...