søndag, mars 08, 2015

Bok nr.22 - 2015: Svøm med den som drukner.




Svøm med dem som drukner


Høsten 1971 blir et kjærestepar funnet omkommet i Frankrike, på en avstengt, skogbevokst slagmark fra første verdenskrig. Deres tre år gamle sønn Edvard er sporløst forsvunnet. Fire dager senere dukker han opp på et helt annet sted i Frankrike.
Ingen vet hvor Edvard har vært, og han vokser opp på en fjellgård i Gudbrandsdalen sammen med sin tause bestefar.
Hva gjorde foreldrene i det avstengte skogholtet, og var det en tilfeldighet at de tråkket på en gammel gassgranat fra krigens dager?
Og hvem har, til bestefarens begravelse, sendt dem et praktstykke av en kiste, snekret i et treverk ingen har sett make til?
Letingen etter svar fører 23 år gamle Edvard både til Shetland og tilbake til Frankrike, der han må grave seg inn i de mørkeste krokene i familiens fortid. En fortid som er tett vevd sammen med de store europeiske hendelsene fra forrige århundre, men også lidenskapen til en mestersnekker som søkte lykken i 30-tallets Paris.
........................................................................
Denne boka har eg lese før, men følte at eg ikkje hadde fått med meg alt, så eg bestemte meg for å lese den om att, parallelt med papirboka. Må ha noko å lese på senga etc. Eg er glad for at eg las den ein gong til, for det var faktisk noko eg ikkje hadde fått med meg.
Heilt tilfeldig har dei to bøkene eg har lese samtidig  mykje felles.To unge menn er fotellerar i kvar si bok. Den eine reiser til Færøyane, den andre til Shetland t.d.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...