lørdag, mars 14, 2015

Bok nr. 24 - 2015: Den urolige mannen


Den urolige mannen


Den ellevte og aller siste boka i Henning Mankells bestselgende serie om Kurt Wallander.
En pensjonert marineoffiser forsvinner under en av sine daglige spaserturer. Kurt Wallander, som fortsatt er politimann i Ystad, vet at det var noe som gjorde mannen urolig før han forsvant. Wallander kan ikke la være å engasjere seg, til tross for at etterforskningen tas hånd om av politiet i Stockholm. Da også offiserens ektefelle forsvinner like sporløst, like gåtefullt, blir Wallanders engasjement i saken om mulig enda større. Sporene peker bakover i tiden, til den kalde krigen, høyreekstremistiske grupperinger og østeuropeiske leiemordere. Kurt Wallander aner at han er kommet på sporet av en hemmelighet, kanskje av noe som er mer alvorlig enn Wennerström-affæren, den verste spionsaken i svensk historie.
..........................................................................
Då eg kom heim med denne boka, oppdaga eg snart at eg hadde lese den før, men bestemte meg for å lese den ein gong til. Eg likar å lese bøker fleire gonger, men unntaket er krimbøker. No er eg velsigna med dårleg hukommelse, så eg likte godt å lese denne boka om att. Det er siste boka om Kurt Wallander, og boka handlar mykje om korleis Wallander opplever det å bli "gammal". Boka er nokså "politisk"-noko som ikkje er meg imot. God bok.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...