søndag, mars 22, 2015

Bok nr.26 - 2015: Marmor.




Marmor


Marmor» handler om galskap og normalitet, om annerledes foreldre og underlige barn. Toril Brekke har skrevet en slektsroman utenom det vanlige.
En eldre kvinne begraves fra Paulus kirke på Grünerløkka. På annen rad sitter barnebarnet Carla og tenker tilbake på hva bestemoren fortalte om livet sitt og generasjonene før. Ikke få barn! sa hun da Carla var tenåring: Vi må stoppe disse gærne italienske genene i slekta!
«Marmor» er en original slektsroman om en annerledes familie. Flere er rikt begavet, likevel strever de med samfunnets uskrevne regler. Vi får glimt av en stamfar fra Italia, vi treffer den avdødes to døtre som fremdeles hater henne intenst, og vi møter Carlas millionærfetter Jam som lever isolert fra omverdenen. Carla selv har nettopp fått vite at hun er gravid. Skal hun våge å få barnet?
......................................................
Denne boka var nokså snar å lese, berre 8 CD-plater. Eg har lese mange bøker av Toril Brekke før. Bøker med historisk bakgrunn. Denne boka er annleis, her slepper ho fantasien meir laus, og vi får ei forunderleg familiehistorie. Den fekk meg somme tider til å tenke på "Arsenikktårnet", men når ikkje halvvegs opp i kvalitet. Det er ein mangel ved alle TB sine bøker, dei blir for overflatiske. Ho går ikkje inn i personane, vi får ikkje dele kjenslene deira i den grad at vi føler med dei. Boka har fått mykje ros, eg er ikkje så sikker på kva eg meiner, men den var i alle fall grei å lese. Dette er mi høgst personlege meining.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...