torsdag, februar 26, 2015

Dagbok 2015: 26.februar

Klokka er 21.15. Temperaturen ute er+ 4 grader C, og det regnar. Vêret skiftar heile tida denne vinteren, så det er nye overraskingar kvar dag.
I dag starta dagen med at telefonen ringde før klokka 8.00. Det er alltid litt skummelt når det ringer svært tidleg eller relativt seint. I dag var det ei dame som spurde Nils om han snakka engelsk, så han la på. Det var eit veldig langt nummer, så ikkje veit eg kvar telefonen kom frå. Har høyrt rykte om at andre har vore ute for det samme.
Etter at vi hadde ete frokost etc. sette eg meg til å skrive referat. Det tek si tid, sjølv om eg prøver å ikkje skrive for langt. Mens eg skreiv, fileterte Nils fisk og mol opp, så eg fekk lage fiskekaker til middag i dag, pluss tre porsjonar til frysaren. Denne gongen vart fiskekakene gode, ikkje seige som bukkeskinn,som sist eg laga.
Det vart ein pause, med siesta og kaffi, før vi gjorde oss klar for å køyre til Hareid. Det var boklanseringsfest for Øystein si nye bok. Der var fullt hus og veldig kjekt program. Øystein las tekstar frå boka si, sjølvsagt, og det var enda kjekkare å høre på han enn å lese dei sjølv.
Ei gruppe på 10 menn, alle i sin beste alder, kallar seg "Gull og gråstein"; dei song fleire songar, i to avdelingar.Dei hadde eit variert program og var vel verdt å høyre på. Og sjølvsagt var Odd Goksøyr der og song og spela gitar.Programmet veksla mellom opplesing og song. Til slutt fekk vi kaffi og kaker på Samlaget si rekning, men mange hadde alt kjøpt og betalt for eige traktement.
Ein av songarane ymta frampå at når Hareid no hadde fått Nobelpris i "O-fag", var det ikkje utenkeleg med ein pris i litteratur også. Det er kanskje ikkje kjent for alle at Øystein gjekk i klasse med nobelprisvinnaren Edvard Moser i 12 år.
Det var mørkt og regnfullt å køyre heimover, men Nils ser bra i mørkret, så det gjekk bra.
Det har vore mykje rek denne veka, men i morgon må eg halde meg heime og få litt orden i huset.
Ingar fyller 5 år den 4.mars og tante Solveig har strikka genser til han. Ser ut til at han likte den. (Mobilbilde frå Rasmus).

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...