fredag, november 14, 2014

Bok nr. 72 - 2o14: Innsirkling 3

Med «Innsirkling 3» er eit storverk i norsk litteratur fullført. Nominert til Bokhandlerprisen 2014!
Marius skal gifte seg med Julie, men set alt på spel. Han sender eit brev til David, som har mista hukommelsen, der han avslører ei hending som har fått store konsekvensar for dei begge. Davids ekskjærast Susanne kjenner seg svikta av David, og tar eit oppgjer med han og si eiga fortid i brevs form. I denne boka møter vi også David sjølv, nokre sommardagar i 2006 og på kontoret til psykiateren han går til.
I tre bøker har Carl Frode Tiller sirkla inn ein mann som ikkje veit kven han er, og dei som har skrive til han. Gjennom ei rekke røntgenblikk på det psykologiske spelet mellom menneske, på ulike tiår og miljø, har Tiller skapt eit usedvanleg rikt og komplekst eventyr om det moderne Norge. Den siste brikka gir ikkje berre svaret - den vil også snu opp ned på alt du trudde du visste om David.
.................................................................
No har eg lese ferdig denne trilogien, dei to første bøkene las eg to gonger.Eg har lese bøkene som lydbøker; for dei som kan lese dei på papir, vil eg anbefale det.Eg er ikkje så begeistra for opplesarane, det er det eine, og så er her ein del folk å halde greie på.Eg angrar på at eg ikkje noterte litt undervegs, for eg har ikkje verdens beste hukommelse.
Bøkene er mangfaldige, og det er vanskelig å vite kva forfattaren VIL med dei, men heilt til slutt får vi ei forklaring, eller kva eg skal kalle det.
Bøkene har fått gode kritikkar, men meg treffer dei ikkje heilt. Så er eg ei enkel sjel,då.
Eg irriterer meg , som før sagt over alle "feila" i språket, men for somme er alt lov.
For å kunne anmelde denne boka skikkelig, må ein lese den meir grundig og konsentrert enn det eg gjer, så eg vil anbefale å lese på nettet om de vil vite meir.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...