onsdag, oktober 29, 2014

Dagbok 2014: 29.oktober


Klokka er ca 17.30, det er ganske mørkt ute og temperaturen er +5 grader. Det har regna nokså mykje i dag.
Det første som skjedde då eg vakna i dag, var at eg såg på vekkerklokka på nattbordet og fekk eit lite sjokk. SÅ lenge brukar eg ikkje å sove. Men så viste det seg at den framleis viste sommartid, så då var det litt meir normalt.
Det andre var at det hadde snødd langt nedetter fjellsidene,  ikkje til å tru at vi gjekk og spaserte på Gol i går i + 19 grader C. Men det er fort gjort å bli aklimatisert. Marit hadde eit større problem-ho kom att frå Spania før helga, der hadde det vore over 30 varmegrader.
Eg hadde ærend på biblioteket, så vi venta litt med å fare nedover;vi trong jo både det eine og det andre, så vi skulle ein tur på Amfi. Der trefte vi fleire kjende, slik at vi fekk fortelle om den dramatiske heimreisa vår, som eigentlig ikkje var så veldig dramatisk....ja,ja, den kunne ha blitt det.
Då vi kom heim kokte Nils lange, og så somna eg på sofaen, det er vel godt sovevêr, og så var her ingen til å halde oss våken. Drøymde og drøymde, blant anna at vi stod og leita etter kaker i ein frysar. Det var vel eit slags frampeik, for då vi skulle drikke kaffi var det smått med kaffimat. Eg tenkte: "Å, hadde eg berre hatt om berre ein liten bit av Sigrid si kransekake!" Men eg fann eit knekkebrød. Kaffimat skal vi ikkje ha her i huset ! (Men det er lett å få ein vane!)
No skal eg rippe dei tre bøkene eg fekk på biblio i dag. Eg driv og les  "Innsirkling 2"- nr. tre får eg når den kjem på biblioteket. Som kjent har eg lese 1 og 2 før, men måtte repetere.
Har ikkje gjort stort anna i dag enn å ta ut or oppvaskmaskina. Kanskje skal eg sette på ein klesvask også ? Pakka ut kofferten gjorde eg i går. Men vi trong vel ein kviledag etter gårsdagen. Det er sjølvsagt travelt for Nils å køyre så langt og lenge, men eg engasjerer meg i køyringa eg også, så eg blir også trøtt. Sola var så vidt framme i dag. Hadde vi fått meir sol hadde energien kome tilbake.Har ein del å rydde i hagen før vinteren kjem.
Mannen har ikkje rasa ut, så no går fjellet under namnet "Seigemannen."



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 15.april

Alt av bilde som eg hadde på PC en er borte vekk, men eg er ikkje heil hjelpelaus, for bildet av blomstane frå i fjor låg ein annan stad på ...