onsdag, september 17, 2014

Meir om turen. Dag 1.

Første stopp var Utvikfjellet. Der skein sola, og vi fann både blåbær,tyttebær og krekling. Eg "fall for" denne hytta med ei kreativ skorsteinløysing.

I Førde stoppa vi berre ei lita stund,der er jo stort sett berre butikkar i sentrum, men bak kjøpesenteret fann eg denne idyllen.

Karstad skule ligg på same staden som før, men det er ein annan skule, og no er området gjerda godt inne. Slik var det ikkje i "mi tid". Men naturen rundt skulen er like vakker som før-i alle fall nesten.
                                   Slik såg "min" skule ut.

Skulen ligg på eit nes som stikk ut i vatnet. Om vinteren frys vatnet ofte til, og den vinteren eg var der gikk ungane på skeiser i friminutta. Dei prøvde å lære meg kunsten, utan hell. 

Det eg ikkje likte var at dei hadde fylt stein ut i vatnet for å lage ein ballbinge der. Jorunn likte det heller ikkje. Ho trudde dei trong å verte kvitt steinen.

Då eg budde i Solheimsdalen var eg ung, og ikkje så oppteken av naturen som no. Eg sakna jamaldringar, kino og anna å vere med på. No når eg er gammal, ser eg betre kor vakkert der er.

Som sagt har det kome nye vegar sidan eg budde der. Vegen går heilt frå Førde til Askvoll. Mykje av vegen er ganske ny og fin til ein kjem til Stongfjorden. På denne staden dreiv engelskmenn aluminiumsverk, men det er slutt for lengst.

Etter Stongfjorden, var vegen gammal og smal. Det var berre å ta det med ro, men eg skal innrømme at eg sit med hjartet i halsen når vi fer på slike vegar.Litt etter litt nærma vi oss kysten, og det var no eit lyspunkt.Vi fekk sjå sola gå ned i havet, eit syn som fascinerer dei fleste av oss.

Vi var framme i Asvoll før klokka 20.00 og fekk det siste ledige rommet på hotellet. Der var det kjekt å vere, og god service. Vi fekk kjøpe oss middag med dessert og kaffi, så vi slapp å gå på leit etter kafear.Det var på dette hotellet pensjonistane i Ørsta budde i fjor då dei var på tur til Askvoll og Svanøy.


2 kommentarer:

Hildegard sa...

Dette må ha vore ein kjekk tur, vakker natur og fine bilder med kommentarer.

Besta sa...

Det kjem meir, det er berre å følge med!

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...