søndag, mai 18, 2014

Bok nr.31 - 2014: Den 13.disippelDen 13. disippel
 
Et gravkammer. Et mysterium. En historisk hemmelighet. En ny thriller med Bjørn Beltø i hovedrollen.
KAPERNAUM, 1978: En israelsk arkeolog avdekker en grav fra oldtiden. Samme dag forsvinner han sporløst. Det militære overtar utgravningen og forsegler gravkammeret.
OSLO, 2014: På dødsleiet trygler en kollega av Bjørn Beltø om hjelp. Samtidig blir hennes mann og sønn overfalt av ukjente gjerningsmenn.
LONDON, FIRENZE, JERUSALEM:
Sammen med datteren til den forsvunne arkeologen reiser Bjørn Beltø ut i verden for å komme til bunns i mysteriet. Løsningen er forbløffende - og rystende.
"Tom Egeland er den fremste underholderen i norsk samtidskrim."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet
"... en handlingsmettet thriller av høy klasse. (...) Det er herlig forfriskende å lese en spenningsroman som setter de små, grå i aktivitet."
Frid Feyling, VG (terningkast 5)
" 'Den 13. disippel' er trass i en spenningspreget grunnstruktur en relativt stillferdig og tenksom fortelling som gir bredt spillerom både for Egelands velformulerte fabuleringer og betydelige kunnskapsmengde."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
"Boka er en salig blanding av historisk bakgrunn og frisk diktning. Leseren bør ha internettet for hånden, for å skille fakta fra fiksjon, for dette er en roman som pirrer nysgjerrigheten."
Geir Rakvaag, Dagsavisen

"Forfatteren er kunnskapsrik, og boken er grundig. Samtidig er funnet såpass spesielt at hadde det funnet sted, ville det vært enormt oppsiktsvekkende. Det er et interessant scenario å se for seg. (...) Så ta gjerne turen til Kapernaum med Bjørn Beltø. Det kan fort bli en morsom reise."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"... beundringsverdig hvordan Tom Egeland atter en gang lar seg drive av sin egen fortellerlyst og får lurt med seg leseren ned i enda et muggent gravkammer."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad .  

.....................................................................................
Dei som kjenner forfattaren Tom Egeland, veit at han presentrer ei rekke med teoriar når det gjeld på Bibelen og apokryfiske skrifter. Eg trur ikkje han sjølv heller tek det altfor alvorlig . Det meste er vel konspirasjonsteoriar. Men ganske interessant. Og godt skrive. Boka er godt lesen, og det er ingen problem med å følge med på det som skjer. Eg har brukt relativt lang tid på dei 11 CD- platene, men det kjem av at eg har hatt andre jern i elden.            

Ingen kommentarer:

Dagbok 2021: 29.juli :Olsok

Klokka er no 15.25, temperaturen er + 27 grader og det er lettskya. Det kan visst komme torden og regn etter kvart, men enno er det opplett....