fredag, mars 21, 2014

Bok nr. 18 - 2014: Hvit panter

Høyt tempo, fargerike karakterer og ulidelig spennende til siste side! «Hvit panter» er Øystein Wiiks tredje thriller i serien om Tom Hartmann.
Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann i leiligheten sin. Ved obduksjonen viser det seg at han har vært utsatt for tortur med et redskap kalt Somalisk Jomfru, hyppig brukt i afrikanske diktaturer.
Pastor Hellener, familiepresten, som skulle forrette ved Nordahls begravelse, dukker aldri opp i kirken og blir funnet livløs i en skiløype i Lillomarka. En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet. Tom Hartmanns ekskone, Cathrine Price får oppgaven med å løse mysteriet.

Samtidig befinner Tom Hartmann seg i Den arabiske gulf om bord i oljetankeren Fenris Fighter for å skrive en roman. Tankeren blir kapret av somaliske pirater under ledelse av en mystisk skikkelse kalt Den tilslørte. Det skal snart vise seg at dette ikke er noen vanlig kapring. En farlig aksjon er i gang, en aksjon som lenge har vært et fryktet scenario, men som ingen har våget å gjennomføre - inntil nå. Kan Tom Hartmann hindre katastrofen?

Øystein Wiik har skrive fire kriminalromanar:
Dødelig applaua
Slakteren
Hvit panter
Casanovasyndromet

Eg har no lese tre av dei, berre Slakteren står att
Dei to første eg las har vore elleville eventyr, særlig Casanovasyndromet, men Hvit panter er litt meir realistisk, sjølv om den er fantasifull nok. Den er også litt ryddigare og lettare å halde orden på enn dei eg har lese før. Her er  mange handlingar og ikkje alle er parallelle, men det gikk greitt.
Det eg likar med bøkene til Ø.W er det frodige spåket og det at han les så godt. Sjølv om denne boka også er eventyr, er den litt finurlig også, og litt samfunnskritisk, som seg hør og bør. Men mest er den just for fun. No har eg vor på biblioteket og henta heim enda ein underhaldningsroman: Hemmeligheter av Kate Morton.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...