lørdag, januar 04, 2014

Dagbok 2014: 4.januar.

Klokka er snart 18.00, temperaturen ute er vel 8 grader C, det er opplett og litt vind av og til.
Vi var litt treige i avtrekket i dag, så det vart berre ein tur til Vik før middag. Vi starta på Europris og eg gjekk gjennom gata og var ein tur inn på Gåvebua, mens Nils køyrde til Amfi. Trefte to damer frå Eid på den vesle turen, ja, dei bur her i Ørsta altså. Systra til Svein Langeland var den eine, ho kunne fortelle at ho har juletrelys som far hennar og far min laga i laga. Det var stjerner av metall med lyspære i midten. Eg kan hugse nokre slike lys, men trudde kanskje det var Svein som hadde dei. Kan hende laga pappa fleire slike? Eg hugsar i alle fall dei første elektriske juletrelysa vi hadde heime, dei hadde pappa laga av patronhylser og mala i raudt og grønt-ja kanskje fleire fargar også. Hugsar det var eit styr med å kople dei kvar jul.
På Amfi møtte vi mange kjende som vi prata med. Då vi kom heim ville eg gå ein tur mens eg var godt påkledd.
Då Starevegen vart befolka for ca 40 år sidan, vart det sett av ei tomt til leikeplass for alle ungane i gata. Dei var der aldri, gata eller vegen vart leikeplass, og tomta grodde til. Etter kvart voks trea seg kjempestore, og vart ikkje heilt ufarlige for dei som bur nær. Nils var der og veda for nokre år sidan, men såg seg ikkje syn med å ta dei største trea. Vi vart glade då vi såg at det kom folk frå kommunen og begynte å felle skogen.Til no har dei tatt ned to store graner, og eg håper dei tek dei store stygge lerketrea også. Vi såg at dei som bur i husa nedanfor skogen var med og hjelpte til.Dei ser sikkert fram til å sleppe lerkenåler i takrenner og på taka.
I dag gikk vi rundt Storebakken for å sjå på verket, før vi åt middag, som i dag bestod av egg, sild og brød. Vi et aldri skikkelig kvelds eller frokost, så vi får ikkje ete opp julepålegget om vi ikkje tek det midt på dagen.
Etterpå somna eg med lydbok på sofaen.
Skulle ha skrive det i går, men det vart gløymt, så derfor ønsker eg alle GOD HELG i dag.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...