mandag, januar 13, 2014

Bok nr.2 -2014: Dødelig applaus.

Øystein Wiik er velkjent som både skuespiller, sanger og operalibrettist. Dette er hans første forsøk på spenningsroman, og resultatet har blitt både friskt og spenstig. For slik Wiik beskriver det, er den utad så prektige og snobbete operaverdenen preget av både intriger, maktkamp, pengebegjær og perversjoner. 
For James Medina er ikke den eneste operastjernen som må bøte med livet.
Hovedpersonen Tom Hartmann, som gir ut det eksklusive bladet «Opera Today», får et tilbud av avdøde Medinas manager, den mektige Victor Kamarov. Hartmann skal få et stort pengebeløp hvis han vil vie et helt års utgivelser til Medinas minne, og Hartmann takker ja. Samtidig er hans ekskone, politikvinnen Cathrine Price, ansvarlig for etterforskningen av drapet på Medina, noe som gjør hverdagen hans en smule komplisert.

..............................................................................
Sist natt låg eg og ikkje fekk sove. Då las eg dei to siste platene i denne boka, men sidan eg ikkje var sikker på at eg hadde fått med meg alt, las eg dei om att i dag. Og det var bra.
Dette er den andre krimboka eg les i år, og den er så totalt annleis enn den nøkterne realistiske politiromanen til Jørn Lier Horst.
Romanen startar pent og pyntelig med eit mord i den nye operaen i Bjørvika, men mesteparten av historia er lagt til Wien.
Boka er som ei krysning mellom Jo Nesbø og DanBrown, på ein måte. Med andre ord nokså eventyrlig med mykje action. Men underhaldande. Øystein Wiik skriv faktisk godt. Han les boka sjølv og syng ei strofe eller to innimellom.Stemma hans er, ikkje uventa, svært behagelig å lytte til. 
Eg likte best første delen av boka, seinare tok den av litt for mykje etter min smak.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...