tirsdag, november 05, 2013

Eid i gamle dagar 3

Dette bildet er frå 1961. Lotevegen er enno ikkje bygt, rådhuset er under bygging. Oppe i høgre hjørnet ser vi eksersisplassen der vi budde i fem, fine år. Det er om lag der hotellet ligg no. Vi kan sjå at Langebrakka står enno, og vi kan sjå den eine av dei tre brune offisersbrakkene. Den vi budde i viser ikkje på bildet. Der var ein port i gjerdet, der vi kunne gå rett ned til Valhall der det var kino to gonger i veka. Billettprisen var 75 øre for barn og 1,50 kr for vaksne.
Når eg skulle på meieriet og kjøpe melk gikk eg også gjennom den porten, rett nedover langs gjerdet til Messehagen. Før vi kom ned på hovudvegen stod der ei vasspumpe, der dei kunne hente vatn, dei som ikkje hadde innlagt vatn i husa sine. Vi måtte alltid prøve pumpa når vi gjekk forbi. I 1953 flytta vi opp til sjukehuset, det var ein stor overgang frå det frie livet på Plassen og i Malakoff. 
På bildet ser vi også det nye meieriet og brakker på nedste eksersisplassen.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...