lørdag, oktober 12, 2013

Bok nr. 55 - 2013: Skyggerom.

 "Skyggerom - krim" av Jan-Erik Fjell
Skyggerom - krim
Skyggerom er en utsøkt beskrivelse av råskap, de vondeste overgrep, hevn, vennskap og sorg. Og midt oppi dette er romanen rett og slett morsom. Anton Brekke dessuten har blitt en enda sterkere karakter – fortsatt komisk flåkjefta, men nå også følsom og sårbar.

Det er snart jul og småkriminelle Bernandas fra Litauen kjører inn i Norge med en forseglet last, på oppdrag fra den russiske gangsterbossen Doskino. Kontakten som skal overta lasten, dukker aldri opp ved den avsidesliggende hytta ved Fredrikstad. Når Bernandas oppdager hva slags "varer" han har smuglet, skjønner han at han selv er i fare og får panikk. Neste dag blir den eldre læreren Viggo Holm funnet død i sitt hjem i Sarpsborg, brutalt knivmyrdet. Det viser seg at Holm og Bernandas´ kontakt er samme mann. En motvillig Anton Brekke blir satt på saken. Parallelt med etterforskningen følger vi Bernandas´ stadig mer desperate kamp for å komme seg ut av den skvisen han er i, strandet i et fremmed land og klemt mellom en mordetterforskning og trusler fra bakmannen i Litauen.

Om forfatteren:
Jan-Erik Fjell (født 1982) er født og oppvokst i Fredrikstad. Han er utdannet innen IT, kontor og administrasjon, men er nå forfatter på heltid. Han debuterte i 2009. Hans første krimroman, Tysteren, kom i 2010, og samme år ble han, som den yngste noen gang, tildelt Bokhandlerprisen. I 2011 mottok han "Frederikprisen" som deles ut til en ung og lovende kulturutøver.

..........................................................
Eg har brukt lang tid på denne boka, lese litt no og då, lese om att....osb. Denne boka burde eg ha lese i samanheng og helst laga med ei "rolleliste" frå begynnelsen av. Sidan eg altså ikkje gjorde det, fekk eg dårlig samanheng i det eg las. Men boka er i seg sjølv noko "springande"-best som vi er i Vilnius, så er vi i Oslo eller Fredrikstad m.fl. Kort sagt gikk det litt i surr for meg, og eg fekk ikkje rette inntrykket av boka.
Når det er sagt, vil eg halde fram at boka er godt skriven, med mange gode formuleringar og til dels gode karakterar.Elles er her utrulig mange klisjear, når ein har lese så mange krimbøker som er har, er det ikkje til å unngå at mykje av det same går att.Til vanlig blir mysteriet løyst vesle julaftan, men her skjer det på sjølve julekvelden! Ny vri altså.
Eg kan ikkje fordra slike "etterord" med takk til alle som har hjelpt til med research og anna, det passar utrulig dårlig i lydbøker.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 16.april

  Dette bildet er frå i fjor, men trappa ser likeins ut i dag og eg har gått dei 43 trinna i dag også. Klokka er no 16.04, temperaturen er +...