mandag, juli 22, 2013

Dagbok 2013: 22.juli.

Klokka er snart halv ni, og skuggane er lange. Men sola skin framleis, og gradestokken syner +23 grader C.
Vart litt skeptisk i dag tidlig då eg såg at det framleis var skodde i fjella, men så klårna det opp. Endelig.
Slike dagar må ein berre nyte, så etter ein snartur nedover, bar det rett ut på solsenga, der eg har lege mykje av dagen. Så fekk eg lese ut Paasilinna-boka mi, den er rett nok berre på 5CD-plater.(Hadde problem då eg skulle skrive om den. Brukte den stasjonære maskina, og den var heilt håplaus. Fekk ikkje retta feila, men eg giddar ikkje å skrive alt om att).
No mot kveld tok eg ei økt med husarbeid. Pussa stuevindua utvendig, innvendig tok eg dei i går. Så shina eg opp kjøkkenet, berre golvvasken er att. Saka er at når ein får finevêr, så stig energinivået, og støv og skit syner betre.
Har ikkje gått tur i dag- og ikkje gjort hagearbeid. Nils var ut og klipte bort utskota frå jordbærplantane. Han er åt og kjem seg, men hostar enno. Eg har  kjøpt halsdrops til han, så får vi håpe han kjem seg til att snart. Vi har ingen planar om å reise bort så lenge vi har så fint vêr her heime.
I morgon går "Hundedagane "inn. I gammal tid sa dei at om hundedagane gikk inn med fint vêr, skulle dei gå ut med stygt, og omvendt. Men eg har også høyrt at slik vêret er den 23.juli, slik skal det vere i tre veker.Trur vi går for den!
" Man burde ikke bade denne tiden, og heller ikke la seg årelate. Da kunne man bli tungsindig."
No kom eg på filmen "Dog day afternoon"-

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...