søndag, juli 14, 2013

Dagbok 2013: 14.juli

Klokka er snart 21.00, og Nils og eg er attkomne frå Hareid. Rasmus med fam.blei litt lenger. Vêret er ikkje noko å skryte av, det har regna det meste av dagen. Temperaturen ute er no + 10 grader C. Men kva gjer det om vêret er dårlig når ein er mange samla inne, og alle barn og barnebarn på samme stad, for ein gongs skuld.
Vi feira først og fremst Solveig sin 50-årsdag, men også alle dei andre som har hatt fødselsdag i det siste. Dessutan er 14.juli Wenche og Rasmus sin bryllaupsdag, dei gifta seg på Mauritius i året 2000. Mamma sin bursdag er det også, eg gløymer ikkje det, sjølv om det er mange år sidan ho døde.Og til alt overmål: Margrete vart døypt på mamma sin fødselsdag i 1968. Då var mamma 64 år.
Solveig og familie hadde laga til mykje god mat, og Solveig hadde spandert av dei rosa peonane sine til pynt. Til middag fekk vi nydelig kjøttsuppe + stort dessertbord med heimelaga karamellpudding, bær i krydderlake og hermetisk frukt. Pluss is, sjølvsagt. Trur alle fann noko dei likte.
Seinare var det kakebord med mange kaker, men også ost og kjeks. Ingen trong reise svoltne heim.
For at det ikkje skulle bli for mykje knipsing la eg att kamera heime, og let dei andre ta bilde, så eg blir nok nøydd til å låne med døtrene.
I morgon kjem Margrete og ungane hit ein tur, og tysdag reiser Rasmus &Co tilbake til Hunderfossen, der dei har sett frå seg campingvogna.
Vi takkar Solveig og familien for ein fin sundag!
Her er alle barnebarna samla. Alderen spenner frå 3 år til 26.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...