lørdag, februar 16, 2013

Dagbok 2013: 16.februar

Klokka nærmar seg 15.30, og Nils han benka seg framfor TV, det er han vel unnt, berre eg slepp å sjå sport på TV. Eg er meir enn fornøgd om eg får vite resultata. Ute er det overskya, opplett og +4 grader C. Snøen smeltar.
I dag var Nils tidlig oppe for å køyre Einar på flyplassen, han skaulle til Tyrkia på "jobb", dvs. at han reiser i lag med fotballaget HØDD. Bilen sette han att her hos oss, for å sleppe å ha den ståande på flyplassen.Nils har planar om å vaske den !
Vi hadde ingen store planar for dagen, og ikkje var det mykje vi trong heller, berre tannkrem og gulrot. Vi gløymde å kjøpe gulrøter.
På Amfi trefte vi mykje kjentfolk som vanlig, blant anna Ruth og Harald.Vi stod lenge og prata med dei. Eg ville sjå inn på glasmagasinet og sjå om der var fleire gode tilbod, og då står der altså 4 tallerkar, same sort som dei eg kjøpte torsdag. Eg trudde det var dei fem siste eg tok då. No hadde dei fylt på, og ein av naboane hadde også kjøpt av dei. Torsdag stod der 329,- kr som førpris, i dag stod det 198,-kr på prislappen, og det var framleis 70% avslag. Men eg er ikkje direkte LUR, så eg gjorde ekspeditrisa merksam på "feilen"-  så dermed fekk eg ikkje tallerkane like billig som naboen. Men no har eg altså 9 stk. og det gir muligheit for å bruke dei når vi har gjester også. Så pytt, pytt! Easy come, easy go!
Så kika vi opp på Fugl Føniks slik vi plar gjere om laurdagane, og i dag var der ledig plass, så vi kjøpte noko som får duge som lunsj. Men ikkje eit einaste menneske vi kjende var der i dag, litt snippe å gå på kafe berre vi to -  i heimbygda. Greitt nok når vi er ute og reiser.
Hadde lyst på litt nye blomster, og i dag avstod eg frå orkide og kjøpte ein Flamingoblomst i staden. Har ein som eg har fått av Margrete og den har stått fint i årevis. Eg må satse på blomster som trivst her i stova vår. No skal eg lese litt i boka eg lånte på tordag, har ikkje kome skikkelig i gang enno - og veit ikkje om den kjem til å fenge heller. Og så har eg strikketøyet mitt. Og TV. Apropos TV. Eg likar godt å sjå Quiz-Dan (mens vi tek opp Idol)- og Dan Børge snakkar både høgt og tydelig, så eg treng ikkje tekst. MEN-  - med det same han skal lese opp spørsmåla, set det på bakgrunnsmusikk ! Kan nokon forstå kvifor? Det er i alle fall eit kjempeproblem for alle som høyrer dårlig. Dessutan er det ikkje kjekt å ha teksten på, sidan det er mykje anna på skjermen som skal lesast. Alle TV-kanalar gjer noko liknande, NRK har vore litt betre, men ikkje no lenger.

2 kommentarer:

solveig sa...

Skriv til NRK! Dei kan ha tekst oppe - eller ta vekk musikken!

Besta sa...

Det med bakgrunnsmusikk er ein uting og heilt unødvendeig mens han t.d. les opp spørsmåla.

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...