fredag, februar 15, 2013

Dagbok 2013: 15.februar

Klokka er snart 16.00. Ute er det lettskya, opplett, men ikkje sol. Temperaturen er + 3 graderC akkurat no. Nils driv og spyler bilen, han har fått vatn i slangen, den har vore frosen det meste av vinteren. Tidlegare i dag fekk eg pussa stuevindua både innvendig og utvendig- og det var i høgste grad nødvendig.Det er berre det at når den låge sola ev.kjem fram, ser det nok ikkje bra ut.
Til jul skulle eg kjøpe eit slips til Nils. No er det ikkje ofte han går med slikt, men eg syntest han burde ha eit som stod til den fine, lilla skjorta han hadde fått av Margrete. Eg gikk i all hemmeligheit inn på butikken der skjorta var kjøpt, for å finne det heilt rette slipset. Skjorta hadde dei ikkje lenger, så eg måtte bruke hukommelsen. Eg veit ikkje kva andre synest, men eg meiner eg trefte blinken. Då han fekk det i gåve, sa han berre noko slikt som at det skulle han ha på seg i neste gravferd. Og slik vart det. Det er sjeldan han pyntar seg så mykje at slipset kjem fram, men i dag var han altså i gravferd til ein tidlegare arbeidskamerat, og DÅ tok han slipset på seg.
Eg har vore heime i dag. Har strikka litt, og så laga eg tidlig middag. I dag laga eg sei i kvit saus. Då lagar eg vanlig kvit saus med litt løk og paprika i, og let relativt små fiskebitar trekke i sausen til dei er kokte. Nils likar godt denne retten, og så er det ei avveksling frå steikt sei.
Eg har problem med å bruke det nye kameraet mitt, så eg må ha eit kurs før neste møte i pensjonistlaget. Eg har ein nabo eg kan kontakte, og så har eg to fotokyndige døtrer.
I dag vil eg ønske alle ei god helg, og god ferie til dei som det skal ha. På FB skreiv eg at eg har vinterferie heile året, det skreiv eg med VILJE- ikkje av vanvare. Sommar er det lenge sidan vi har hatt.

1 kommentar:

arieldog sa...

Fint slips til skjorta!

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...