søndag, februar 24, 2013

Bok nr.9 - 2013: Blodtåke.

Blodtåke
Dette er Thomas Enger si tredje krimbok om journalisten Henning Juul. Eg trur ikkje at eg har lese dei to første, men sikker kan eg aldri vere. Vanlige krimbøker er ikkje noko som festar seg.
Når ein les lydbøker er det viktig at opplesaren er flink, det kan gi ein ekstra dimensjon til boka, og narre oss til å tru at boka er betre enn den i røynda er. Christoffer Staib les godt og har ei behagelig stemme, det skal han ha.
Thomas Enger er utdanna journalist, og han skriv godt, men utan dei heilt store overraskingane når det gjeld språk. Godt handverk, vil eg seie. Eller som eg las ein stad-"han er en god krimsnekker."
Her er mange personar innvolvert i historia, og den eksterne fortellestemma flyttar seg frå den eine til den andre. Men det er inga sak å henge med, for det heile er så ryddig komponert.
Her er meir enn eitt brotsverk, og her er saker som går tilbake i tid, til dei bøkene eg ikkje har lese. Men oppklaringa av det som skjer får vi. Boka er heilt grei, men den tar liksom aldri heilt av. Det blir litt for puslete, litt for "skikkelig" over det heile. Sjølv om eg personlig set pris på at det nesten ikkje finst banning i boka.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...