onsdag, juli 04, 2012

Vêrmelding 4.juli - 2012

Klokka er no 20.30, det er lettskya, fint ver og temperaturen er +22 grader. Kan ikkje klage på veret då.
Nils stod opp klokka 5 i dag tidlig og for ut og drog linene. Han fekk ein del brosme, ei lange og to store lyrar. Der var også mykje pigghå på lina, men dei vart kasta uti att. I tillegg til å drage lina, fiska han etter sei på snella, og det blei kokt småsei både til oss og nokre av naboane i dag. Eg hadde akkurat ete frokost då han kom heim.
Eg brukte føremiddagen til å vaske og rydde litt i huset. Middagskvilda tok vi på altanen, og eg fekk lese ut boka mi. 
Margrete, Eirik og Amanda kom innom. Dei hadde vore på Melshornet ein tur. Dei er ivrige fjellgjengarar-særlig Margrete, trur eg. Etter eige ønske fekk dei berre kaffi, brus og is.Dermed fekk vi bytta bilar igjen, så no er "Trovågs lille røde" på plass igjen.
Rasmus ringde frå Lillehammer, dei er på Hunderfossen og ferierer, og lurte på om vi kom nedover. Sidan eg ikkje har vore heilt i form er det ikkje så lett å bestemme seg, sjølv om eg er mykje betre enn eg var.
Merkelig kor kjekt det er å få pakke i posten, sjølv om det er noko ein sjølv har bestilt og betalt.Eg har ofte ergra meg over at eg kan så lite "daglig-engelsk", så då eg såg denne boka hos Solveig, var eg ikkje sein om å bestille ei til meg sjølv. Så no skal det puggast her. Er faktisk overraska og glad over at eg forstår såpass som eg gjer. Har lært eit nytt uttrykk som eg synest er litt morsomt, visuelt, liksom:" No room to swing a cat". Tydinga seier seg vel sjølv? Kan opplyse om at boka kosta 140,-kr og ikkje har stive permar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 16.april

  Dette bildet er frå i fjor, men trappa ser likeins ut i dag og eg har gått dei 43 trinna i dag også. Klokka er no 16.04, temperaturen er +...