tirsdag, juli 03, 2012

Gratulerer med dagen, Solveig!


I dag fyller Solveig 49 år, og ho feirer dagen i Sverige, som så ofte før. På bilda eg har funne fram for å mimre om er ho fem år. Då var ho alt store-søster til to.Den sommaren Margrete vart fødd budde vi på Melle.Det eine bildet er frå sommaren, det andre frå hausten 1968.
Frå første stund var Solveig eit rolig og fredelig barn. Ho skreik lite, men var nokså alvorlig av seg.Ho var ikkje ein gong 1 1/2 år då ho blei storesøster, ei rolle som ho beherska frå første stund. Når eg la broren på stellebordet, gikk ho i skuffa og fann fram bleier, salve og anna som eg trong. Skreik han, så byssa ho korga. Solveig er født fornuftig og ansvarsmedviten og slik har ho vore heile livet. Då småsøskena vaks opp hadde eg mange gonger kjensle av at dei hadde meir respekt for Solveig enn for meg. Dessutan var ho mykje meir diplomatisk enn mora.(Men Margrete påstår at ho kneip!)
At ho vart lærar forundrar vel ingen, ho har nok hamna på rette hylla i livet. I tillegg har ho oppseda fire eigne barn med godt resultat, så vidt eg kan sjå.
Elles er matlaging ei av dei store interessene hennar, noko som ikkje syner att på figuren.Strikking har ho også tatt opp att etter mange år med dårlig skulder, og så er det hagestell om sommaren. Den einaste likskapen eg kan sjå med døtrene mine og meg er at vi alle tre likar å lese, og Solveig er den som les dei mest hardbarka krimbøkene, det er vel der ho tek ut dei meir "rampete" sidene sine.
Vi gratulerer så mykje med dagen, Solveig, og håper de har funne ein god restaurant og fått dokke noko godt i dag. Du må no feire at du er ung eit år til.

3 kommentarer:

solveig sa...

Takk for det!

Elin sa...

Fine og velfortente ord!

Elin sa...

Fine og velfortente ord!

Dagbpk 2024: 17.mai

 Då er klokka 19.00 på sjølvaste 17.mai Det er enno sol og varmt ute, +22 grader har no, på føremiddagen var det oppe i + 28 grader, så eg v...