torsdag, mai 19, 2011

Vermelding 19. mai - 2011

I dag var det grått og regnfullt då vi stod opp, så vi fann ut at vi like gjerne kunne ta oss ein biltur, så opplevde vi noko på same tid som vi var "inne". Vi tok 11.50-ferja til Lauvstad. Der var det gløtt av sol, så vi rekna med at veret kunne bli betre etter kvart. Det blei det ikkje, snarare tvert imot. Vi hadde bestemt oss for å fare bortom Fiskå sentrum og sjå solsikka, og det gjorde vi. Men då både blæs og regna det, såpass det heldt. Eg skulle ta bilde av Nils attmed solsikka, på same tid som eg heldt paraplyen. Det var nummeret før eg for til himmels i ei vindrosse. Det er derfor solsikka står sånn litt på halv åtte.
Så gikk ferda vidare til Åheim og til Selje, der vi trudde vi skulle finne oss ein kafé. Det gjorde vi ikkje sist vi var i Selje heller. Så var vi innom ørten "pollar" før vi endelg var komne til Måløybrua. Der stod det med lysande bokstavar at det var sterk vind, 25m/sek. Og eg som er redd kvar gong eg skal køyre over ei bru, bad Nils om å køyre så fort han kunne.
Etter å ha vore ein tur innom Måløy brygge, som er enda kjedeligare enn kjøpesenteret her, gikk vi opp ei gate, der vi er kjende frå gamle dagar. Fann oss ein koselig kafé og kjøpte oss lunsj; foccacia med salat og nydelig dressing.Dei hadde også sushi på menyen, men det tok eg ikkje i dag.Ein hyggelig vert var der også som gjerne prata med oss.
Frå vinduet var det utsikt over Måløysundet, der det var mange båtar i dag.
Vi tok turen til Raudeberg der vi budde i tre år, men det er ikkje så lenge sidan vi var der, så vi køyrde utover for å få sjå havet i skikkelig opprør. Vi sår ein seglbåt på veg utover, men utan segl.
Stoppa i Vedvik og tok bilde, her kan de sjå Stad til høgre i bildet.
Det blæs fælt heile tida og vi tenkte vi skulle få sjå Refviksanden i fullt opprør. Men kva skjedde?
Refvika låg flat som eit stovegolv. Det er nemlig noko med fjella der, som gjer at vinden snur og blæs "feil" veg. Det er derfor dei gamle husa der har ein støttemur på den sida som vender FRÅ sjøen.
Heimvegen gikk greitt, vindstyrken var berre 19m/sek då vi køyrde over brua. Det har regna og blese i heile dag, men vi hadde likevel ei kjekk tur.
Her heime er det no +7 grader C. Og her blæs det ikkje.Men regnar det gjer det.

2 kommentarer:

Hildegard sa...

Artig å lese/sjå frå turen dykkar.

Besta sa...

Vert litt lat dagen etter ei slik "jordomseiling" kjenner eg.

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...