lørdag, april 09, 2011

Vermelding 9.april - 2011

Klokka er 13.00. Ute er det + 8 grader C og overskya. Men det er opplett, så eg har endelig fått henge ut gjestedynene til lufting og vaska soveromma. Siste dagane har det ikkje vore mulig å henge ut så godt som eit teppe. 
Grunnen til denne arbeidslysta ein laurdag føremiddag er at Nils og Hassan har vore ute og sett liner, så eg har vore heime åleine.Det var bra ver, men voldsomme straumar i sjøen. Som de ser har Nils ein god fiskedress. Han arva den frå naboen som selde huset og flytta til bya (bya = Ålesund, elles heiter det byen om andre byar). Om vinteren er han på Gran Canaria. Eg stussa litt på logoen på dressen.
Dei hadde fiska litt sei mens dei først var utpå, men lina skal dei drage seinare. Ho låg ferdig egna i frysaren, så det var godt å få den vekk og få frigjort plass. Ja, no snakkar eg om "Garasjefrysaren"-eller "Fiskefrysaren" om de vil.Det har ikkje vore så veldig mildt enno, men snøen er snart borte frå vår tomt, takka vere at Nils har rota i den og kasta den utover.
Perleblomstrane er fekk av Solveig kjem seg litt for kvar dag, elles kjem det fram litt krokus og snøklokken her og der. Dei blå blomstrane som eg ikkje veit kva heiter, men som alle beundrar kvar vår er på full fart mot blomstring. Kanskje alt neste veke?
Gratulerer med dagen, Janne! 

 Fangsten på lina vart 5 fine langer. 

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...