mandag, februar 28, 2011

Bok nr.14 - 2011: Enken

Denne boka fekk eg med meg heim frå biblio heilt rykande fersk. Ikkje har eg lese om boka heller.Av og til slumpar eg bort i bøker som eg ikkje heilt veit å plassere verken i sjanger eller på andre måtar. Desse bøkene er utan unntak amerikanske. Med det same eg begynte å lese, tenkte eg at dette var ein redig "bestseller", og det er ikkje noko positivt frå mi side. Etter ei stund lurte eg på om Amerika hadde få si eiga Margit Sandemo.SÅ begynte eg å lure på om dette ikkje var skikkelig bra.Eg plar seie: Gi meg eventyr, kvardagsrealisme har eg nok av! Og eventyr er det vi får her! I kortheit går forteljinga ut på at ei ung jente har tatt livet av mannen sin og er på rømmen. Ho får hjelp av ymse folk på vegen, eit persongalleri som kunne vore henta frå Dickens. Personane har namn, men blir helst nemnde som t.d.Dvergen, Fjellfanten, Pastoren, Katteflåaren, Tvillingane osv. Dette gjer det ekstra lett å halde styr på folka. Naturen og dyra blir også skildra på ein spesiell måte. Forfattaren brukar mange metaforar, samanlikningar og andre språklige knep. I blant kan det bli vel mykje av det gode, men eg må innrømme at det morar meg. For meg vart boka ein skikkelig pageturner, sjølv om eg ikkje er heilt sikker på at dette er STOR litteratur.
Romanen høver veldig godt som lydbok, den er på 10 CD-ar. Ingrid Vollan (Læraren i Himmelblå) les veldig godt.
Les gjene om boka på nettet.Ser ingen grunn til å skrive om det som andre har skrive mykje betre enn eg kunne ha gjort. Eg legg inn ein link.
http://www.litteraturklubben.no/200/202.asp?ArticleId=18650&p=27417

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...