lørdag, desember 25, 2010

Julafta 2010


                                                                     
                                                God jul !
No har det begynt å bli trøbbel med bloggen min. Eg får ikkje lagt inn bilde, så det kan hende eg må lage meg ny blogg, slik Solveig gjorde. Hadde planar om å gjere det ved årskiftet, men no må det kanskje bli før.
Det vart seint før vi kom heim i går kveld, så då vart det ikkje skrive noko.Men no skal eg fortelje litt om julekvelden vår.
Vi reiste heimanfrå ca 13.30, for vi skulle vere i kyrkja til 14.30 -gudstenesta. Det var gnallkaldt her i Ørsta, men enda kaldare på Hareid. Ikkje var det vidare varmt i bilen heller, og slett ikkje i kyrkja. Så eg var om lag botnfrosen før vi kom heim til Solveig og fam. Der fekk vi fort varmen i oss. Og då maten kom på bordet, vart det enda betre. Det var Øystein som var kokk og han hadde skikkelig dreis på både kjøt, pølser og rabbestappe.
Etter middagen gikk vi laus på pakkehaugen som slett ikkje var MINDRE enn i fjor. Alle fekk ting dei ønska seg og ting dei trengde. Seinare vart det både dessert, kaker, frukt -ja, og kaffi hadde vi langsmed heile tida. Så fann karane ut at dei skulle spele eit spel som ein av dei hadde fått i julegåve. Olaug hadde ein heil seremoni med å prøve klede etc. som ho hadde fått i gåve. Solveig og eg sette oss til med ei spørjebok ho hadde fått. Den handla om språk, rettskriving og gramatikk. det var midt i blinken både for oss to og - for Øystein. Seinare var det enda eit spel som måtte prøvast, og det tok si tid, for det var vanskelig. Dermed var det ganske seint før vi tok på heimveg, vi var vel heime litt før klokka 2.Heimturen var fin; Nils hadde fått til klima-anlegget, så det var varmt og godt i bilen. Det var minus 18 då vi reiste frå Hareid, i Ulsteinvik var det minus 10, og her på Vallabøen  minus 12. Men det var ein nydelig tur i måneskinnet. Kan ikkje hugse ei så fin og kald jul før. Så måtte vi fyre opp og få her skikkelig varmt, rydde på plass gåver m.m., så det vart nokså seint før vi kom oss i seng. Men vi hadde ein fin julekveld.

(Og no fekk eg til å legge inn bilde-endelig).

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...