torsdag, mars 11, 2010

Vermelding 11.mars 2010.

Klokka er 12.30, temperaturen 3-4 varmegrader og det regnar. Til tross for det nokså trasige veret, var det ikkje mulig for fiskaren å halde seg heime lenger. No er han på veg til Rjåneshamna for å sette ut båten, og kanskje komme heim med fersk fisk.
Vi har tom frysar og bra er det, så slepp vi å ete på gammal fisk, men eg må innrømme at å finne på noko til middag sju dagar i veka er ikkje lett utan ein har fisken å ta til.
Sjølv har eg ikkje vore så heilt i form sidan fallet, så eg får ikkje gjort så mykje som eg gjerne ville, og i dette veret vert eg berre verre.Reknar med at eg skal greie å støvsuge om ikkje anna.
Snø har vi enno i store mengder, og i går begynte Nils å grave fram nokre tre i hagen-det er ikkje nokn lett jobb.

Klokka 15: Nils ringde frå båten. Han hadde fått motorstopp og var i ferd med å ro til lands. Det var stilt og fint ver,men båten er tung å ro.................
Han hadde fått fleire fine seiar, så no blir det i alle fall mat å få, om det tek litt tid.

Klokka 16.45: Fiskaren er heime i god behold, berre litt sveitt.Ikkje rart for det var litt av ein rotur frå Yksnøya til Rjåneset, ein time med effektiv roing av relativ tung båt. Han har båten med heim.

Klokka 21.00: No har vi ete oss godt mette på fersk, kokt sei, poteter og guløter.
Verdens nest beste mat.

2 kommentarer:

solveig sa...

Eg kom nesten i førjulsstemning i dag ... Regn og snø som smeltar...

Besta sa...

Og i morgon blir det vell full julestemning, for då er det meldt snø!

Dagbok 2021: 29.juli :Olsok

Klokka er no 15.25, temperaturen er + 27 grader og det er lettskya. Det kan visst komme torden og regn etter kvart, men enno er det opplett....