tirsdag, april 21, 2009

Japansk Skinnia-trur eg.

Denne buska kjøpte eg på Hareid for mange år sidan. Då var den full av kvite blomster som lukta nyyydelig.Sidan har ho blomstra her hos oss minst ein gong for året.Nils må binde den saman før viteren, og det har også vore brukt overbygg,så ikkje snøen skal knekke henne. Elles har ho klart seg sjølv.
I dag var vi ein tur på plantesenteret på Rystelandet, og der hadde dei denne buska. Eg spurde etter namnet,for det hadde eg sjølvsagt gløymt.Gartnaren vart veldig interessert då han fekk høyre at vi hadde ei slik buske, for han hadde ikkje trudd ho ville klare seg her i Ørsta -med unntak av på spesielt "gode" stader.Eg skal komme med nytt bilde når knoppane sprett ut;lukta kan eg dessverre ikkje formidle.

3 kommentarer:

Hildegard sa...

Litt av kvart i hagen din. Vi har halde på den enkle stilen med frukttre og fotballbane. Fotballen har det minka med, stort sett berre voven Viktor som leikar seg med ball i hagen no.
Eidabesta

solveig sa...

Det som er så spesielt med den buska, er at ho blomstrar til ulike tider ulike år.

Besta sa...

Hagen vår blir enklare og enklare for å seie det slik. Vintergrøne busker som denne og laurbærhegg er lite arbeid med, likeeins nåletre.Bed blir det mindre og mindre av.I fjor er eg ikkje heilt sikker på om skinniaen blomstra,trur heller han blomstra to gonger året før.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...