tirsdag, februar 01, 2022

 

                                                             Akkurat no i Starevegen

Klokka er no 18.25, temperaturen er ca 0 grader og det snør. Marit hadde høyrt på vermeldinga at det skulle snøve til det gjekk over i regn-men det lavar framleis ned. Eg las i dagboka mi for 1.februar i fjor, der stod det: I dag har vi hatt sol heile dagen. I år har vi berre så vidt sett lyset av sola.

I dag hadde vi bestilt taxi til vi skulle på trening, vi stod i garasjen til Marit og venta, og vi hadde tenkt å gi opp då taxien kom  eit par minutt på 10, dei plar komme eit kvarter før, men vi fekk no trena i dag, og drosje fekk vi heim att også. Vi må begge betale full pris, men det går inn på kontoen som går mot frikort.

Då vi kom heim att, var eg berre så vidt inne og hadde på meg vottar og hue  og sette i gang å moke tunet. Eg heldt på i over ein time, då orka eg ikkje meir.

I dag ville eg koke risgraut til middag, og mens den kokte fekk eg lese heile Møre-Nytt. Etter at eg hadde ete, gjekk eg gjennom bladet Pensjonisten, der eg mellom anna las om Fritjof Nansen. Det blir så mykje TV for tida at eg får ikkje lese så mykje. Eg har ei bok som eg les på senga, så det går ikkje så fort unna. Tenkte eg skulle få lese den ferdig også, i dag-sidan eg ikkje har serie på gang.

I går sende eg brev til legen min og i dag ringde ho til meg. Eg skal få komme til "øyeblikkelig hjelp" i morgon klokka 9.30. Det betyr at eg må relativt tidleg opp og moke. Men så kan eg gå rett frå Legesenteret til Bakk-OLa der eg kan ta meg ein kaffikopp mens eg ventar på Spansken, den tek til kl.11. Når ein kjem på "øyeblikkelig hjelp" kjem ein ikkje til fastlegen. Det er 4. gong eg skal på øyeblikkelig hjelp med føtene mine, ein gong med kvart kne og ein gong med flåttbit. Foten verker ikke når eg sit i ro og ikkje har tronge sko. Fastlegen trudde det kunne vere ei slags gikt eller noko slikt-og då blir  det blodprøver igjen. Det bryr eg meg ikkje noko om.

Marit fortel at Janne og Even hadde sett leigebuaren min i går kveld, då moka han trappa mi -og tunet. Men det såg eg ikkje i dag. Det verste med mokinga i dag, var at det var vondt nede i foten fordi skorne var trange(Dei er ikkje trange til vanleg, berre når tærne er vonde og kanskje litt hovne).

I går strikka eg ferdig den nye erma på kofta mi og vaska den. Så no kan eg bruke den til kvardags igjen. Dei fine koftene mine brukar eg  berre når eg skal ut på noko. Eg synest det er kjekt å reparere når eg får det til, eg stoppar til og med lestene mine. No er det snart nyheiter og dei må eg få med meg.



Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 19.mai Pinsedag

 Klokka er no19.15, temperaturen ute er +12 grader, det er litt vind og fin sol. Eg kom akkurat heim frå ein tur på Vernet, og det var frisk...