mandag, november 15, 2021

Dagbok 2021: 15.november

 


Klokka er no17.00, temperaturen ute er + 9 grader og det regnar så smått heile tida-trur eg. Eg kom nettopp att frå ein tur på Vernet og har både lys og varme inne.
Sist natt rota eg litt med søvnen igjen, men sovna skikkeleg då det leid til morgon, så eg var ikkje så tidleg oppe i dag. Planen for dagen var å få gjort litt husarbeid. Annakvart år plar eg vaske veggane i stova med spesialsåpe for å halde dei så lyse som muleg. Sist eg vaska var i mars 2020, då sette eg att veggen der TV-en står, fordi eg ikkje torde å begynne å flytte på TV-en og benken den står på. Eg skulle ta den att ein gong eg hadde nokon til å hjelpe meg. Det vart berre aldri, før i dag, då tok eg meg saman og fekk det unna. Margrete blir sikkert ikkje overraska over at vaskevatnet vart litt SVART. Resten av veggane skal eg ta anten før eller rett etter jul.Eg likar i grunnen godt å vaske, og så likar eg lukta av veggane når dei står til tørk.

Etter at eg hadde fått på plass det meste igjen, støvsuga eg grundig alle teppegolva, og så bytta eg på senga og sette på ein klesvask. Då var klokka etter kvart blitt så mykje at eg måtte tenke på middag. I dag laga eg ein av favorittretane min, nemleg grønsaksuppe. Det er ein enkel rett, vatn+ bulliongterningar-og så oppskorne bitar av dei grønnsakene eg har i hus. Eit par pølser i bitar til slutt. I dag tok eg ei brødskive attåt for å bli meir langvarig mett, og så har eg nok til i morgon også. Etter ein kaffiskvett og litt TV kledde eg på meg og gjekk ut, då var klokka nesten 16 og det var begynt å bli mørkt.

Dette bildet er tatt klokka 16.00, det øvst oppe på dette innlegget er tatt kl.16.30. I morgon er det trening igjen, og så har eg diverse ærend på Alti m.fl. Må få meg klipt om ikkje altfor lenge, men tenkte eg skulle vente til nærmare jul-og julebordtid. Eg begynte på ein lest frå garnlageret som Solveig kom med i går, men først gjorde eg ferdig det lesteparet eg heldt på med. Kveldane er lange no når det blir så tidleg mørkt, så det blir vel mykje TV og spøt ei tid. Eg kjem ikkje til å bake så mykje til jul, men litt kan det vel bli.






Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...