torsdag, november 11, 2021

Dagbok 2021: 11. november


 Klokka er no 15.50, temperaturen ute er + 6 grader C , det er overskya, vind og regn og litt nysnø i fjella. Eg har nettopp kveikt opp i omnen for å få det koseleg og varmt inne. Eg har nyss ete middag, og la ut bilde av maten min på FB, for å minne folk på at minst halve tallerkenen skal vere grønsaker. Eg har i den seinare tida ete både på kafear og restaurantar, og trenden er den samme-altfor lite grønsaker!

Elles har det vore ein dag med frustrasjonar, og meir koselege ting.  Dei nye sovetablettane er betre enn dei eg hadde før. Eg sovnar fort, søv roleg -men vaknar tidleg. Eg legg meg til å sove i 1 tida og i dag sov eg til klokka var nærmare 7. Då stod eg like godt opp, for eg verker i kroppen før eg kjem meg i bevegelse. Så det vart tidleg frokost i dag. Og så såg eg eit prgram på TV som eg aldri har sett før:Nyhetsmorgen-var det det heitte ? Vi skulle vere på treninga klokka 10-og det var vi. Etter treninga var Brita, Marit og eg på ALTI. Der var det "jubileum"i dag-15 år sidan kjøpesenteret opna. Derfor hadde dei julebrød til sals for 15kr stk. Eg kjøpte to. Vi hadde høyrt rykte om gratis kake og kaffi, men vi kjøpte i "disken" for vi var litt tidleg ute. Då jubileumskaka kom fram, var Marit og eg for mette til å ete meir kake, så vi stod over. 

Det kom ein mann smilande bort til meg, eg trudde eg kjende han, men var ikkje sikker. Men det var han eg trudde: Erling Sørheim. Vi jobba i lag på Velle i si tid, men no var han også blitt pensjonist. Han hadde mykje å prate om, men så spurde han korleis det var med Nils, han hadde ikkje fått med seg at han var død. Det var litt rart for han kjende no Nils godt.

Marit skulle handle på Spar og mens ho gjorde det, køyrde eg opp til Legesenteret og ville høyre om eg fekk Taxi på "pasientreiser" i morgon når eg skal på sjukehuset. Det kunne eg ikkje få, sidan eg "var i stand til å køyre sjølv". Eg sa at eg kom ikkje til å køyre sjølv, mellom anna fordi eg skulle få bedøvelse på sjukehuset.

Ja, på sjukehuset kunne dei bestille pasientreise tilbake viss det var nødvendig. Ho meinte eg kunne gå ned på Kiwi og følgje skulebussen bortover om morgonen. Men eg trur heller eg bestiller taxi og betaler sjølv. Tilbake kan eg heller ta buss.

Det var ikkje problem å sende Marit og meg med "pasientreiser" til Ulsteinvik 3 gonger. Og vi var no friske nok til å ta buss. Viss det er dårleg føre får vi "pasientreise" til treninga. Ja, unnskyld meg -eg vart litt sur.

No skal eg ha meg litt kaffi og så blir det vel TV og strikketøy nokre timar. Ute er det både mørkt og kaldt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...