søndag, januar 24, 2021

Dagbok 2021: 24.januar

Klokka er no 16.40, og temperaturen har krope under 0.Det har vore strålande vakkert vêr i dag, og sola har skine inn i stova både før og etter Melshornet-det er enno ei tid før ho "kliv honnje" -som vi seier her. Eg har vore heime og inne i heile dag, det er rett og slett ikkje råd å gå ut med vanlege sko, det er såpeglatt på tunet, og is på gata.Eg har for det meste sete og strikka mens eg har høyrt lydbok, og ikkje gjort særleg mykje til gagns. Middag hadde eg att frå i går, og etter eg hadde ete trur eg at eg sovna ei lita stund.-- Det var noko som skjedde i går, som eg ikkje ville fortelje før i dag. Eg var nemleg ute for ei lita "ulykke" då eg var til Vik. Eg kunne ikkje ha på meg piggskorne til Ragnhild sidan eg skulle køyre bil.Men sålane på støvlettane er gode, så det skulle gå bra. Eg køyrde ned til ALTI og parkerte bilen der mens eg tok ut pengar i Minibanken. Det var is overalt,mykje verre enn eg hadde tenkt, men bra godt sanda. Så skulle eg opp i gata på strikkebutikken-eg gjekk veldig forsiktig steg for steg, passa på å gå der det var sand, det gjekk bra heilt til eg steig ned frå fortauet og ned på gata, då for beina under meg og eg hamna på rygg i full fart.(Det regna så sanden hadde vel rent bort) To unge menn som kom ned Vikegeila skreik opp såpass Mariann på strikkebutikken kom ut. Eg hadde det ikkje vondt, og etter den eine unge mannen hadde hjelpt meg opp, gjekk eg berre over gata og inn på butikken. Eg hadde ikkje det minste vondt i hovudet, men eg sette meg på ein stol i butikken og snakka med Mariann, der var ingen andre kundar. Eg måtte overbevise henne om at eg var OK. Så gjekk eg ned att til Alti og tok bilen og køyrde opp til Kiwi og handla. Eg ville sjå om eg kom til å få vondt etter kvart, det gjorde eg ikkje, er litt låk i nakken og skildrane, men det kan like godt vere av snømoking. Eg var redd for at viss eg skreiv om dette i går, så ville det vere einkvan som vart redd for at eg hadde skada meg, det har eg ikkje. Eg er heilt bra, men eg kjem til å bli enda meir forsiktig i framtida-TRUR EG.Og så må eg slutte å legge meg ned på vegar og gater- og kjøkkengolv. Det er nok no!

2 kommentarer:

ariel sa...

Huff og huff, no er det for mykje drama etter min smak! Her er frykteleg glatt, og no er det meldt snø. Festleg.

Besta sa...

I går fekk eg ikkje henta ved ein gong, men i dag fekk eg festa broddane og kom meg ut, men det blir ikkje lenge enn til garasjen.

Dagbok 2024: 26.april

Klokka er no 16.30, temperaturen ute er +8 grader og no skin sola mellom skyene. Det er berre ei lita stund sidan eg kom att frå turen på Ve...