mandag, juni 08, 2020

Dagbok 2020: 8.juni

Klokka er no 18.15, temperaturen ute er + 11 grader, og det blæs. Eg var ut på altanen for å ta nokre bilde, trudde eg skulle fange vinden, men nei, det ser heit stilt ut.
I dag morgon såg eg tydeleg at det hadde regna godt om natta, og det var ikkje meg imot, for både jordbærplantane og potetene som eg har sett i jorda trong vatn. 
Det som begrenser meg ganske mykje for tida er "gikta" mi. Med det samme eg er oppe har eg null kontroll på høgrehanda og berre litt meir på venstre. Ryggen og føtene er heller ikkje gode. Men no er eg rimeleg bra-i alle fall så bra at eg kan gjere noko.
Eg hadde ikkje planane klar for denne dagen, men eg visste at eg hadde to liter H-melk som var ute på dato-men ikkje dårleg. Til tross for at hendene ikkje var så gode sette eg ein brøddeig, så no har eg tre nye brød , to av dei er i frysaren, der det er nokså mykje brød frå før. Den andre melkeliteren blei brukt til risengrynsgraut, som vart middagen i dag. Der er ein porsjon graut att, og tilfeldigvis har eg også fløyte som er ute på dato...… 
Eg har ikkje gjort mykje ute i dag, men eg hausta all rabarbraen, rensa den og skar den i bitar, som no ligg i frysaren. Det skulle ikkje forundre meg om der ligg ein porsjon frå i fjor også. No skal rabarbraen få meir mold og rikeleg vatn; så lenge ein tek bort stilkane og let nye stilkar kome opp kan ein bruke rabarbraen. Det heitte seg før at den var ikkje brukande etter jonsok. Eg fekk støtta opp klematisane litt også. Skulle sikkert ha gjort meir ute, men det kjem dagar etter desse, dagar som kanskje er mildare og mindre vindfulle.
I morgon skal Marit og eg på trening klokka 10, og då kan det hende vi handlar litt etterpå. Elles har eg ikkje store planar, vanskeleg å planlegge så mykje når kroppen ikkje er heilt i form.
Etter at eg hadde ete middag i dag la eg meg på dagsenga og las ut boka mi. Det gjorde godt-eg prøver å ligge i staden for å sitte innimellom, men no fekk eg lyst å gå ein tur på vernet-eg var der i går. Men det er litt kjedelig å gå der heilt åleine.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...